Sensoa, het Vlaamse service- en expertisecentrum voor seksuele gezondheid en hiv, heeft negentien mensen die besmet zijn met het hiv-virus klaargestoomd om zondag deel te nemen aan de marathon Antwerp 10 Miles.

Met de deelname wil Sensoa mensen met hiv attent maken op het belang van sport om hun eigen gezondheid te verbeteren. De slogan "Zou je met me meelopen als ik seropositief was" moet het algemeen publiek sensibiliseren rond leven met het virus dat aids veroorzaakt.

"Mensen met hiv proberen een normaal leven te leiden en daar hoort ook sportbeoefening bij", aldus Boris Cruyssaert van Sensoa die samen met de deelnemers en sympathisanten hoopt hiv uit de taboesfeer te halen.

HIV RUN

De voormalige proftennisster Dominique Monami is meter van het project dat luistert naar de naam "HIV RUN". Tijdens de loopwedstrijd zullen de hiv-deelnemers dat opschrift ook dragen op hun T-shirts.

Onder begeleiding van de afdeling S.P.O.R.T.S. van het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen en met de hulp van atleet Tim De Vilder, startten op 1 november vorig jaar negentien hiv-patiënten aan hun training om deel te nemen aan de 10 miles.

Dankzij de huidige medicatie is hiv meer en meer een chronische aandoening geworden. Mensen met hiv worden ouder maar ze lopen ook grotere gezondheidsrisico's door het virus en de medicatie. "Gezond blijven door bijvoorbeeld aan sport te doen, is dus de boodschap", adviseert Cruyssaert.

Sensoa, het Vlaamse service- en expertisecentrum voor seksuele gezondheid en hiv, heeft negentien mensen die besmet zijn met het hiv-virus klaargestoomd om zondag deel te nemen aan de marathon Antwerp 10 Miles. Met de deelname wil Sensoa mensen met hiv attent maken op het belang van sport om hun eigen gezondheid te verbeteren. De slogan "Zou je met me meelopen als ik seropositief was" moet het algemeen publiek sensibiliseren rond leven met het virus dat aids veroorzaakt. "Mensen met hiv proberen een normaal leven te leiden en daar hoort ook sportbeoefening bij", aldus Boris Cruyssaert van Sensoa die samen met de deelnemers en sympathisanten hoopt hiv uit de taboesfeer te halen.HIV RUN De voormalige proftennisster Dominique Monami is meter van het project dat luistert naar de naam "HIV RUN". Tijdens de loopwedstrijd zullen de hiv-deelnemers dat opschrift ook dragen op hun T-shirts. Onder begeleiding van de afdeling S.P.O.R.T.S. van het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen en met de hulp van atleet Tim De Vilder, startten op 1 november vorig jaar negentien hiv-patiënten aan hun training om deel te nemen aan de 10 miles. Dankzij de huidige medicatie is hiv meer en meer een chronische aandoening geworden. Mensen met hiv worden ouder maar ze lopen ook grotere gezondheidsrisico's door het virus en de medicatie. "Gezond blijven door bijvoorbeeld aan sport te doen, is dus de boodschap", adviseert Cruyssaert.