Bij elke grote ceremonie in Groot-Brittannië lijkt een jonge vrouw tegenwoordig de harten te stelen van de Britten. Tijdens de begrafenis van Margaret Thatcher was die eer weggelegd voor haar mooie 19-jarige kleindochter, Amanda Thatcher.

Op 29 april 2011 trok Pippa Middleton, de zus van Catherine Middleton, tijdens de plechtstatige huwelijksceremonie van haar zus met de Britse kroonprins William meer aandacht dan de bruid dankzij haar ranke figuur in een aanpassende jurk. De kranten stonden de volgende dag vol van 'Her Royal Hotness'.

Texaanse 'twang'

Deze keer, tijdens de begrafenis van de voormalige Britse premier Margaret Thatcher, zijn Britse krantenredacteurs in de wolken over Amanda Thatcher, die de naam 'IJzeren Kleindochter' meekreeg. Niet om haar mooi gevormde achterste, maar om haar verrassende accent tijdens het voorlezen van een bijbeltekst tijdens de uitvaartplechtigheid in de St. Paul's kathedraal in Londen. De Texaanse 'twang' van Amanda stond in schril contrast met het doorgaans in hogere Britse kringen gesproken Queen's English van de ceremonie.

Amanda is de jongste dochter van de zoon van Margaret Thatcher, Sir Mark, en zijn eerste vrouw Diane Burgdorf. Thatchers enige kleindochter groeide op in Zuid-Afrika en de Verenigde Staten en leidt samen met haar 24-jarige broer Michael een discreet leven buiten de schijnwerpers.

Amanda en Michael worden door hun vrienden omschreven als bescheiden, gelovig en sociaal en politiek conservatief. De sportieve Amanda Thatcher studeert aan de universiteit van Richmond in Virginia. Michael studeerde, net als zijn grootmoeder, scheikunde en werkt in een apotheek in Highland Park, een rijke voorstad van Dallas waar het gezin woont. Beide kleinkinderen werden geboren in de Verenigde Staten en hebben zowel de Britse als Amerikaanse nationaliteit. Ze brachten echter het grootste deel van hun kindertijd door in Zuid-Afrika.

'Mijn grootste vreugde'

Margaret Thatcher was naar verluidt dol op haar kleinkinderen. In een interview in de laten jaren 90 zei ze dat het haar grootste vreugde is 'wanneer mijn schoondochter foto's van de kleinkinderen stuurt. Naast het zien van hen in levende lijve, is dit het grootste plezier van het jaar.' (TE)

Bij elke grote ceremonie in Groot-Brittannië lijkt een jonge vrouw tegenwoordig de harten te stelen van de Britten. Tijdens de begrafenis van Margaret Thatcher was die eer weggelegd voor haar mooie 19-jarige kleindochter, Amanda Thatcher. Op 29 april 2011 trok Pippa Middleton, de zus van Catherine Middleton, tijdens de plechtstatige huwelijksceremonie van haar zus met de Britse kroonprins William meer aandacht dan de bruid dankzij haar ranke figuur in een aanpassende jurk. De kranten stonden de volgende dag vol van 'Her Royal Hotness'. Texaanse 'twang' Deze keer, tijdens de begrafenis van de voormalige Britse premier Margaret Thatcher, zijn Britse krantenredacteurs in de wolken over Amanda Thatcher, die de naam 'IJzeren Kleindochter' meekreeg. Niet om haar mooi gevormde achterste, maar om haar verrassende accent tijdens het voorlezen van een bijbeltekst tijdens de uitvaartplechtigheid in de St. Paul's kathedraal in Londen. De Texaanse 'twang' van Amanda stond in schril contrast met het doorgaans in hogere Britse kringen gesproken Queen's English van de ceremonie. Amanda is de jongste dochter van de zoon van Margaret Thatcher, Sir Mark, en zijn eerste vrouw Diane Burgdorf. Thatchers enige kleindochter groeide op in Zuid-Afrika en de Verenigde Staten en leidt samen met haar 24-jarige broer Michael een discreet leven buiten de schijnwerpers.Amanda en Michael worden door hun vrienden omschreven als bescheiden, gelovig en sociaal en politiek conservatief. De sportieve Amanda Thatcher studeert aan de universiteit van Richmond in Virginia. Michael studeerde, net als zijn grootmoeder, scheikunde en werkt in een apotheek in Highland Park, een rijke voorstad van Dallas waar het gezin woont. Beide kleinkinderen werden geboren in de Verenigde Staten en hebben zowel de Britse als Amerikaanse nationaliteit. Ze brachten echter het grootste deel van hun kindertijd door in Zuid-Afrika. 'Mijn grootste vreugde'Margaret Thatcher was naar verluidt dol op haar kleinkinderen. In een interview in de laten jaren 90 zei ze dat het haar grootste vreugde is 'wanneer mijn schoondochter foto's van de kleinkinderen stuurt. Naast het zien van hen in levende lijve, is dit het grootste plezier van het jaar.' (TE)