Een nieuwe controversiële publiciteitsfoto van de Italiaanse groep United Colors of Benetton, waarop paus Benedictus XVI de soennitische imam Ahmed el Tayyeb van de Egyptische universiteit Al-Azhar in naam van "de strijd tegen de haat" op de mond kust, veroorzaakte enkele verontwaardigde reacties uit katholieke kringen.

'Niets beter?'

Luca Borgomeo, voorzitter van de vereniging van katholieke Italiaanse televisiekijkers, eiste dat de campagne ongedaan werd gemaakt. "Kan Benetton nu echt niets beter vinden? " En in een mededeling had de woordvoerder van het Vaticaan "stappen bij de bevoegde autoriteiten" aangekondigd "om het respect voor de figuur van de Heilige Vader te verzekeren".

De fotomontage kadert in een nieuwe reclamecampagne van Benetton met de naam "UNHATE" ("Tegen de haat"), die in Parijs werd gepresenteerd door vice-voorzitter Alessandro Benetton. Met die campagne wil Benetton het contrast binnen de heersende haatcultuur benadrukken.

De Italiaanse textielgroep betreurt dat het beeld "de gevoelens van de gelovigen gekwetst heeft" en besliste het beeld in te trekken. "We herinneren eraan dat deze campagne uitsluitend de cultuur van de haat onder al haar vormen wil bestrijden", aldus een woordvoerder van de groep in een communiqué.

Abbas kust Netanyahu

Op andere foto's zie je de Amerikaanse president Barack Obama zijn Chinese collega Hu Jintao zoenen, en ook de Palestijnse president Mahmud Abbas die de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op de lippen kust.

Benetton en zijn fotograaf Oliviero Toscani werden beroemd met hun provocerende fotomontages in de jaren negentig waarin de Italiaanse kledingfabrikant zich inzet voor seksuele vrijheid, tegen aids, en vooral tegen de discriminatie tussen verschillende volkeren, godsdiensten en culturen. (Belga/TE)

Een nieuwe controversiële publiciteitsfoto van de Italiaanse groep United Colors of Benetton, waarop paus Benedictus XVI de soennitische imam Ahmed el Tayyeb van de Egyptische universiteit Al-Azhar in naam van "de strijd tegen de haat" op de mond kust, veroorzaakte enkele verontwaardigde reacties uit katholieke kringen. 'Niets beter?' Luca Borgomeo, voorzitter van de vereniging van katholieke Italiaanse televisiekijkers, eiste dat de campagne ongedaan werd gemaakt. "Kan Benetton nu echt niets beter vinden? " En in een mededeling had de woordvoerder van het Vaticaan "stappen bij de bevoegde autoriteiten" aangekondigd "om het respect voor de figuur van de Heilige Vader te verzekeren". De fotomontage kadert in een nieuwe reclamecampagne van Benetton met de naam "UNHATE" ("Tegen de haat"), die in Parijs werd gepresenteerd door vice-voorzitter Alessandro Benetton. Met die campagne wil Benetton het contrast binnen de heersende haatcultuur benadrukken. De Italiaanse textielgroep betreurt dat het beeld "de gevoelens van de gelovigen gekwetst heeft" en besliste het beeld in te trekken. "We herinneren eraan dat deze campagne uitsluitend de cultuur van de haat onder al haar vormen wil bestrijden", aldus een woordvoerder van de groep in een communiqué. Abbas kust Netanyahu Op andere foto's zie je de Amerikaanse president Barack Obama zijn Chinese collega Hu Jintao zoenen, en ook de Palestijnse president Mahmud Abbas die de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op de lippen kust. Benetton en zijn fotograaf Oliviero Toscani werden beroemd met hun provocerende fotomontages in de jaren negentig waarin de Italiaanse kledingfabrikant zich inzet voor seksuele vrijheid, tegen aids, en vooral tegen de discriminatie tussen verschillende volkeren, godsdiensten en culturen. (Belga/TE)