Volgens een rapport van het Departement voor Rehabilitatie en Herstelling van Ohio vervalsten de cipiers die verantwoordelijk waren voor het toezicht op Castro, de logfiles omdat ze niet voldoende zelfmoordverificaties hadden uitgevoerd in de laatste uren voor zijn dood op 3 september.

De 53-jarige Castro was net begonnen aan zijn levenslange celstraf nadat hij schuldig had gepleit op bijna 1.000 aanklachten waaronder ontvoering, verkrachting en moord. Hij werd echter in september dood teruggevonden in zijn cel na ophanging aan een venster met een laken. Zijn broek en ondergoed hingen op zijn enkels.

Het rapport suggereert dat Castro mogelijk gestorven is na een poging tot wurgseks. Dat is een uiterst riskante vorm van seks waarbij de eigen keel wordt dichtgeknepen wat tot seksuele opwinding leidt.

Castro had tussen 2002 en 2004 Michelle Knight, Amanda Berry en Gina DeJesus ontvoerd. Pas in mei dit jaar kon Castro gearresteerd worden, nadat een van de vrouwen zich bevrijd had en de politie kon verwittigen. Twee andere vrouwen en een door de verkrachter verwekte dochter konden toen eveneens worden gered.

Het huis waarin de misdadiger de vrouwen vasthield werd met de grond gelijk gemaakt.

Volgens een rapport van het Departement voor Rehabilitatie en Herstelling van Ohio vervalsten de cipiers die verantwoordelijk waren voor het toezicht op Castro, de logfiles omdat ze niet voldoende zelfmoordverificaties hadden uitgevoerd in de laatste uren voor zijn dood op 3 september. De 53-jarige Castro was net begonnen aan zijn levenslange celstraf nadat hij schuldig had gepleit op bijna 1.000 aanklachten waaronder ontvoering, verkrachting en moord. Hij werd echter in september dood teruggevonden in zijn cel na ophanging aan een venster met een laken. Zijn broek en ondergoed hingen op zijn enkels.Het rapport suggereert dat Castro mogelijk gestorven is na een poging tot wurgseks. Dat is een uiterst riskante vorm van seks waarbij de eigen keel wordt dichtgeknepen wat tot seksuele opwinding leidt.Castro had tussen 2002 en 2004 Michelle Knight, Amanda Berry en Gina DeJesus ontvoerd. Pas in mei dit jaar kon Castro gearresteerd worden, nadat een van de vrouwen zich bevrijd had en de politie kon verwittigen. Twee andere vrouwen en een door de verkrachter verwekte dochter konden toen eveneens worden gered. Het huis waarin de misdadiger de vrouwen vasthield werd met de grond gelijk gemaakt.