Wallenda wandelde eerst van de westelijke toren van het Marina City-complex naar het Leo Burnett Building, aan de oever van de Chicagorivier. Met een hellingsgraad van 19 graden brak hij het record van de steilste klim op een kabel. Vervolgens nam de man de lift naar beneden en vertrok opnieuw vanaf dezelfde plaats, dit keer geblinddoekt, naar de oostelijke toren van Marina City. Die kabel hing op een hoogte van ruim 150 meter, ook een record.

In totaal liep Wallenda ongeveer 8 minuten over een kabel, meldt de krant Chicago Tribune. Hij was van plan een selfie te nemen, maar borg die plannen op omwille van de wind.

Op de grond keken tienduizenden mensen toe. De levensgevaarlijke en dus omstreden stunt van Wallenda werd ook live uitgezonden door Discovery Channel, zij het wel met tien seconden vertraging voor het geval Wallenda gevallen zou zijn.

De 35-jarige Wallenda was niet aan zijn proefstuk toe. Eerder liep hij over een kabel boven de Grand Canyon en de Niagarawatervallen.

Bekijk videobeelden:

Wallenda wandelde eerst van de westelijke toren van het Marina City-complex naar het Leo Burnett Building, aan de oever van de Chicagorivier. Met een hellingsgraad van 19 graden brak hij het record van de steilste klim op een kabel. Vervolgens nam de man de lift naar beneden en vertrok opnieuw vanaf dezelfde plaats, dit keer geblinddoekt, naar de oostelijke toren van Marina City. Die kabel hing op een hoogte van ruim 150 meter, ook een record. In totaal liep Wallenda ongeveer 8 minuten over een kabel, meldt de krant Chicago Tribune. Hij was van plan een selfie te nemen, maar borg die plannen op omwille van de wind. Op de grond keken tienduizenden mensen toe. De levensgevaarlijke en dus omstreden stunt van Wallenda werd ook live uitgezonden door Discovery Channel, zij het wel met tien seconden vertraging voor het geval Wallenda gevallen zou zijn. De 35-jarige Wallenda was niet aan zijn proefstuk toe. Eerder liep hij over een kabel boven de Grand Canyon en de Niagarawatervallen.