Tienduizenden toeschouwers juichten Wallenda toe bij zijn aankomst aan de Canadese kant van de watervallen. Kort voor het einde was hij nog op één knie gaan zitten, had hij gezwaaid naar zijn toeschouwers, en hen een handkus toegeworpen.

Wallenda legde 550 meter af in ongeveer dertig minuten, zestig meter boven de krachtigste watervallen van Noord-Amerika.

Televisiespektakel
De oversteek was een spektakel dat in de VS rechtstreeks uitgezonden werd op televisie. Wallenda was uitgerust met een draadloos microfoontje. Hij gebruikte dat om zich tijdens de oversteek te laten interviewen door de televsiecommentatoren en rechtstreeks op antenne tot Jezus te bidden.

Wallenda was overigens niet in gevaar. Hij zat met een veiligheidsharnas vast aan de vuistdikke staalkabel. Dat was de enige manier waarop hij de Amerikaanse en Canadese autoriteiten (de watervallen liggen op de grens tussen beide landen) zo ver kreeg dat ze toelating gaven voor de stunt.

Grand Canyon volgt

"Wat is het doel van uw bezoek?", vroegen de Canadese douaniers die Wallenda's paspoort controleerden toen hij weer voet aan wal zette. "De wereld inspireren", zei de koordanser.

Wallenda is niet de eerste die de watervallen oversteekt. Maar zijn voorgangers - de laatste in 1896 - waagden de oversteek verder stroomafwaarts. Wallenda kondidge na afloop aan dat hij voor zijn volgende stunt de Grand Canyon wil oversteken. (Belga/TV)

Tienduizenden toeschouwers juichten Wallenda toe bij zijn aankomst aan de Canadese kant van de watervallen. Kort voor het einde was hij nog op één knie gaan zitten, had hij gezwaaid naar zijn toeschouwers, en hen een handkus toegeworpen. Wallenda legde 550 meter af in ongeveer dertig minuten, zestig meter boven de krachtigste watervallen van Noord-Amerika.Televisiespektakel De oversteek was een spektakel dat in de VS rechtstreeks uitgezonden werd op televisie. Wallenda was uitgerust met een draadloos microfoontje. Hij gebruikte dat om zich tijdens de oversteek te laten interviewen door de televsiecommentatoren en rechtstreeks op antenne tot Jezus te bidden. Wallenda was overigens niet in gevaar. Hij zat met een veiligheidsharnas vast aan de vuistdikke staalkabel. Dat was de enige manier waarop hij de Amerikaanse en Canadese autoriteiten (de watervallen liggen op de grens tussen beide landen) zo ver kreeg dat ze toelating gaven voor de stunt.Grand Canyon volgt "Wat is het doel van uw bezoek?", vroegen de Canadese douaniers die Wallenda's paspoort controleerden toen hij weer voet aan wal zette. "De wereld inspireren", zei de koordanser. Wallenda is niet de eerste die de watervallen oversteekt. Maar zijn voorgangers - de laatste in 1896 - waagden de oversteek verder stroomafwaarts. Wallenda kondidge na afloop aan dat hij voor zijn volgende stunt de Grand Canyon wil oversteken. (Belga/TV)