‘Meer bochten in communicatie van N-VA dan in Francorchamps’ (Wouter Beke)

© Belga

CD&V-voorzitter Wouter Beke toont zich tevreden over het bilan van de huidige federale regering. ‘CD&V vertrekt vanuit een positief federalisme’, klinkt het.

Het vertrouwen in de CD&V groeit omdat de partij haar programma kan uitvoeren binnen de federale regering. Dat zegt partijvoorzitter Wouter Beke in een interview met Le Vif/L’Express, dat vrijdag verschijnt. Beke vindt dat “de communicatie van de N-VA meer bochten vertoont dan het circuit van Francorchamps”, en hij toont zich tevreden over het bilan van de huidige federale regering.

Beke herinnert zich in het interview dat hij bij zijn aantreden gezegd had dat het vertrouwen per container verdwenen was, en dat het met de kruiwagen moest worden teruggebracht. Intussen beginnen de talrijke werven die de partners van de meerderheid hebben opgestart -zoals het communautair akkoord en de pensioenen – vruchten af te werpen, benadrukt de CD&V-voorzitter. “Zelfs al moeten we na 2014 de hervormingen die we in gang hebben gezet voortzetten”, luidt het.

Stabiel politiek klimaat

Beke verwijst onder meer naar een nieuwe pensioenhervorming en een nieuwe fiscale hervorming om het probleem van de arbeidskost aan te pakken.

“Om dat alles tot een goed eind te brengen, is een stabiel politiek klimaat nodig”, meent hij. Om het vertrouwen van ondernemers en verbruikers te herstellen moet men volgens de CD&V-voorzitter het nemen van risico’s stimuleren, via bijvoorbeeld de volkslening of fiscale stimuli.

Beke verwerpt negatieve visie N-VA

Beke verwerpt de negatieve visie van de N-VA op de huidige toestand. “Het is gemakkelijk om een lijst van problemen op te stellen, maar de echte vraag vandaag is wat men daaraan kan doen”, aldus de CD&V-voorzitter. “De warrige communicatie van N-VA vertonen nog meer bochten dan het circuit van Francorchamps”, zegt hij.

De deelstaten moeten de motor van het land zijn

Wouter Beke (CDu0026amp;V)

Voorts benadrukt hij dat de CD&V van een “positief confederalisme” vertrekt. “De deelstaten moeten de motor van het land zijn en dat wordt mogelijk gemaakt door de zesde staatshervorming.”(Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content