Magnette wordt PS-voorzitter, Jean-Pascal Labille minister

© Belga
Elisabeth Ackaert

De socialist Jean-Pascal Labille wordt de nieuwe minister van Overheidsbedrijven. Hij volgt daarmee Paul Magnette op, die op zijn beurt burgemeester van Charleroi én PS-voorzitter zal worden.

De Franstalige socialisten beslisten op de partijraad dat Jean-Pascal Labille het nieuwste lid van de federale regering zal worden. Hij vervangt Paul Magnette die van het federale naar het lokale niveau overstapt. Binnen de regering was hij bevoegd voor Overheidsbedrijven, Ontwikkelingssamenwerking en Wetenschapsbeleid.

Magnette wordt eveneens de nieuwe voorzitter van de Franstalige socialisten en volgt dus overgangsvoorzitter Thierry Giet op. Dat werd bevestigd na de partijraad.

Giet was voorzitter ad-interim sinds december 2011, toen toenmalig voorzitter Di Rupo premier werd. Magnette moet de partij klaarstomen voor de verkiezingen van mei 2014.

Eerder vandaag raakte al een stoelendans bij de PS bekend. Charles Picqué gooit in mei de handdoek in de ring als Brussels minister-president. Hij wordt opgevolgd door lokaal voorzitter Rudi Vervoort, die op zijn beurt door Laurette Onkelinx wordt vervangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content