Maggie De Block populairste Vlaamse politica

© Image Globe

Open Vld-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block is de belangrijkste vrouw in de Vlaamse politiek, en op Bart De Wever en Kris Peeters na ook de populairste politieke figuur in Vlaanderen tout court.

Open Vld-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block is de belangrijkste vrouw in de Vlaamse politiek, en op Bart De Wever en Kris Peeters na ook de populairste politieke figuur in Vlaanderen tout court. De blijkt uit een politieke pop poll van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van vtm en De Morgen.

56 procent van de ondervraagden vindt dat De Block een belangrijke rol in de politiek moet spelen. Enkel N-VA-voorzitter Bart De Wever (62%) en Vlaams minister-president en CD&V-boegbeeld Kris Peeters gaan haar voor. “Maar die lopen sneller”, relativeerde De Block de peiling tegenover Vtm.

Vooruitgang
Als verklaring voor haar opmerkelijk sprong in de politieke pop poll verwees Maggie De Block naar het feit dat ze kalm blijft bij zowel goed als slecht nieuws. “De mensen zien dat er vooruitgang geboekt wordt en het beter gaat”, zei de staatssecretaris. Tegelijk waarschuwde ze dat het werk nog niet gedaan is. Er zijn ontradingscampagnes nodig voor mensen die naar België willen komen. “Geef geen geld aan de mensenhandelaars, want door onze zeer korte procedures ben je snel terug in je land van oorsprong”, is de boodschap die de Open Vld’ster
wil meegeven.

Succesvol winterplan

Ze toonde zich wel tevreden over het feit dat haar winterplan gewerkt heeft, ook tijdens strengste winter in jaren. Ze verzekerde dat de opvang door het gure weer op volle capaciteit blijft, ook al
nadert de einddatum van het plan op 1 april.

Wat de problematiek van de illegalen betreft, blijft De Block erbij dat een illegaal verblijf geen goede keuze is en geen toekomstperspectief biedt. Het komt er voor haar op aan om de vrijwillige terugkeer te stimuleren. Met dat doel zijn open terugkeerplaatsen gecreëerd, waarin illegalen worden opgevangen met het oog op hun terugkeer. Maar dit mag geen nieuw circuit worden, waarschuwde ze. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content