MAANDAG 26 AUGUSTUS.

Arno Hintjens krijgt het ereburgerschap van zijn geboortestad Oostende. De rockzanger is de eerste Oostendenaar die de titel krijgt in meer dan 20 jaar.

WOENSDAG 28 AUGUSTUS.

Migranten hebben het moeilijk om een huis te huren in Brussel. Dat zegt het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en de werkgroep ALARM, een organisatie van migranten die in Molenbeek verblijven. ALARM dringt aan op bijkomende sociale woningen in Brussel en omgeving.

ò De Vrije Universiteit Brussel (VUB) wil, in samenwerking met de Franstalige ULB, in het academiejaar 2003-2004 starten met een drietalige opleiding voor handelsingenieurs. Aan de Managementschool Solvay van de VUB zouden bachelorstudenten dan les volgen in het Nederlands, Frans en Engels.

DONDERDAG 29 AUGUSTUS.

Alle bewakingsagenten krijgen binnenkort een nieuwe persoonlijke badge. Ook installateurs van alarmsystemen zullen zo’n badge moeten dragen. Minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne (MR) wil misbruiken in de sector tegengaan.

ò De Raad van State wijst in kort geding het verzoek af dat acht Brusselse stadsverenigingen hebben ingediend om de afbraakwerken aan de Madoutoren stop te zetten. Volgens de Raad van State is er geen sprake van hoogdringendheid voor de schorsing van de bouwvergunning. De acht verenigingen willen de bouwvergunning nu ten gronde aanvechten. ò De politie houdt een massale zoekactie in de bossen van het recreatiedomein Fort V in Edegem, op zoek naar aanwijzingen over de sinds 11 augustus verdwenen Ellen Van de Wal uit Wilrijk.

ò Een boekhoudster van de administratie van de Vlaamse Gemeenschap is aangehouden voor oplichting. Ze deed een reeks overschrijvingen voor meer dan 700.000 euro naar haar eigen rekening en naar bankrekeningen van familieleden.

ò Een autoverzekering wordt vanaf begin volgend jaar opnieuw duurder. Dat komt door het nieuwe systeem waarbij risicochauffeurs die niet meer verzekerd raken, kunnen aankloppen bij een tariferingsbureau. Dat kan hen alsnog een polis aanbieden. De kosten daarvan zullen door alle chauffeurs gedragen worden.

ZATERDAG 31 AUGUSTUS.

In Strépy-Thieu bij La Louvière wordt de grootste en duurste scheepslift ter wereld geopend. Aan de lift is 25 jaar gebouwd. Hij heeft 647 miljoen euro gekost, vijf keer zoveel als oorspronkelijk gepland.

ò De politie houdt een grootscheepse razzia op het De Coninckplein in Antwerpen. Zo’n 30 vreemdelingen worden opgepakt, omdat ze niet in orde zijn met hun papieren.

ZONDAG 1 SEPTEMBER.

Zo’n 76.000 mensen nemen deel aan de 22e editie van De Gordel, het fiets- en wandelevenement in de Vlaamse rand rond Brussel. Het aantal pesterijen lag dit jaar duidelijk hoger dan de voorbije jaren. Het ging vooral over het traditionele gooien van spijkers en het saboteren van de bewegwijzering.

ò Motorcrosser Stefan Everts verovert in Tsjechië zijn zesde wereldtitel, de tweede op rij in de halfliterklasse.

Samengesteld door Stijn Tormans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content