Maandag 18 januari:

Het parket van Antwerpen herschikt zich om beter gewapend te zijn tegen de georganiseerde misdaad. Door het personeelstekort zullen er echter problemen blijven.

De Streekkrant brengt vanaf begin februari een gratis zondagskrant uit, die via de bakkers wordt verdeeld.

Dinsdag 19 januari:

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB gaat haar commerciële dienst doorlichten, nu blijkt dat een verkoper enkele miljoenen heeft verduisterd. De directie wil achterhalen of het om een alleenstaand geval gaat.

Woensdag 20 januari:

Branko Strupar wint de Gouden Schoen, de jaarlijkse trofee voor de beste voetballer uit de Belgische competitie. De Kroatische aanvaller van Racing Genk haalt het voor zijn ploegmaat Souleymane Oulare.

– Portiers van dancings moeten binnenkort over een legitimatiekaart beschikken en een opleiding volgen. Wie een strafregister heeft, komt niet in aanmerking.

– De Europese Commissie vindt dat Brussel te lang wacht met de bouw van waterzuiveringsstations. De commissie daagt België voor het Europees Hof als er voor het einde van dit jaar geen vooruitgang is geboekt.

Donderdag 21 januari:

Voormalig Wetstraat-journalist Mark Platel, hoogleraar Danny Pieters en Mieke Van Haegendoren komen bij de volgende verkiezingen op voor de VU. Van Haegendoren brak na het Agusta/Dassault-schandaal met de SP.

Guy Quaden volgt Fons Verplaetse op als gouverneur van de Nationale Bank. Quaden (53) is sinds ’88 directeur en doceert aan de universiteit van Luik. Verplaetse gaat met pensioen.

– Drie asielzoekers die inbraken hebben gepleegd in De Haan, worden uitgewezen. Ze verbleven in het pas geopende asielcentrum Familia.

Vrijdag 22 januari:

De Belgische staat is vorig jaar 4,8 miljard frank misgelopen als gevolg van BTW-fraude.

– Vlaams Blok-voorzitter Frank Van Hecke trekt bij de verkiezingen de Europese lijst voor zijn partij. De tweede plaats wordt ingenomen door voormalig voorzitter Karel Dillen.

– In Antwerpen wordt bomalarm gemeld in de De Keyserlei, bij het gerechtsgebouw en het Hof van Beroep. Twee dagen eerder was er al bomalarm in het gerechtsgebouw van Brugge en Oostende.

– Bij IBM in Brussel betogen honderden werknemers tegen de loonpolitiek van het elektronicabedrijf. Na enkele slechte bedrijfsresultaten is hun loon verlaagd.

– Prins Laurent wordt ontslagen uit het ziekenhuis waar hij was opgenomen met psychische problemen. Het Hof geeft geen verdere details vrij.

Zaterdag 23 januari:

In Maaseik en Maasmechelen staakt de politie voor een zaterdagvergoeding.

Zondag 24 januari:

In het West-Vlaamse Wielsbeke brandt een tapijtweverij volledig uit. De 44 werknemers kunnen blijven werken in een andere afdeling van het bedrijf.

– Acteur en regisseur Paul Cammermans sterft op 77-jarige leeftijd.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content