3

Wat herinnert u zich nog van 2018? Vul de ontbrekende woorden aan in het maandoverzicht van 01/18

1

Belgen versturen hun nieuwjaarswensen steeds vaker via sociale media. Tijdens oudejaarsnacht werden 38,7 miljoen (…) verstuurd, 10 procent minder dan vorig jaar.

2

Op Facebook reageert premier Charles Michel (MR) op de heisa over de repatriëring van (…), die nadien in hun thuisland gefolterd zouden zijn.

3

Oud-minister (…) van de Open VLD wordt door de federale ministerraad voorgedragen als kandidaat-lid van de Europese Rekenkamer. Ze zal er Karel Pinxten opvolgen.

4

Winkelketen Kruidvat verkoopt geen (…) meer. Volgens de ceo van het moederbedrijf wil de keten ‘zich meer profileren als healthwinkel’.

5

De Wereldgezondheidsorganisatie kondigt aan dat (…) erkend zal worden als een ziekte. Wie er minstens een jaar aan lijdt, kan de diagnose van dwangmatig gedrag krijgen.

6

De bouw- en milieuvergunning van het Eurostadion op Parking C van de (…) krijgt van de Vlaamse administratie een negatief advies over de hele lijn.

7

De Franse zangeres France Gall (70) sterft. In 1965 mocht ze naar het Eurovisiesongfestival met haar liedje (…), geschreven door Serge Gainsbourg.

8

Op de Golden Globes-uitreiking spreekt de Amerikaanse presentatrice en actrice (…) over een ‘nieuwe dageraad’ voor meisjes en vrouwen, in het kader van de #MeToo-campagne.

9

Michèle Sioen, ceo van textielgroep Sioen Industries, is door de lezers van Trends en een jury verkozen tot (…). Ze is nog maar de derde vrouwelijke winnaar in ruim dertig jaar.

10

Farmareus (…) stopt met onderzoek naar nieuwe medicatie tegen alzheimer en parkinson. Eerder deden andere bedrijven dat ook al.

11

Comédienne Lies Lefever sterft op haar 37e na een ongelukkige val. Ze werd bij het grote publiek bekend toen ze het voorprogramma van (…) speelde.

12

Leden van het Antwerpse stadsbestuur die aanwezig waren op het verjaardagsetentje van projectontwikkelaar (…) worden door het integriteitsbureau van de stad vrijgepleit.

13

Bij koerierbedrijf (…) is er protest tegen het nieuwe statuut van de fietskoeriers. Tegen eind januari zouden zij als zelfstandige moeten werken en betaald worden per levering.

14

Gents N-VA- kopstuk (…) neemt ontslag uit de raad van bestuur van de cbva Artevelde-stadion, verantwoordelijk voor de bouw van de Ghelamco Arena.

15

Zangeres Dolores O’Riordan (46) van de Ierse rockgroep (…) wordt dood aangetroffen in haar hotelkamer in Londen. Ze zou net een nieuwe versie opnemen van hun hit Zombie.

16

In een huis in het Amerikaanse Perris heeft de politie twaalf broers en zussen gevonden, uitgehongerd en vastgebonden. Het dertiende slachtoffer wist te ontsnappen. De (…) worden aangehouden.

17

Groen trekt de stekker uit Samen, de lokale samenwerking met (…) in Antwerpen, en gaat alleen naar de gemeenteraadsverkiezingen.

18

In het Museum voor Schone Kunsten in Gent gaat een expertencommissie aan de slag om een aantal obscure werken uit een (…) collectie te testen op hun authenticiteit.

19

Nadat de federale wegpolitie er werd aangevallen door transmigranten, beveelt Vlaams minister van Mobiliteit (…) om de snelwegparking van Groot-Bijgaarden beter te beveiligen.

20

De Franse chef-kok Paul Bocuse (91) overlijdt. Hij stond in de jaren 60 aan de wieg van de kookstijl (…). Jaarlijks wordt de naar hem vernoemde Bocuse d’Or uitgereikt.

21

Uit protest tegen de asiel- en migratiepolitiek van staatssecretaris (…) vormen honderden mensen een menselijke ketting aan het Brusselse Noordstation en het Maximiliaanpark.

22

Het OCAD verlaagt het (…) in ons land na twee jaar van niveau 3 (ernstig) naar niveau 2 (gemiddeld), behalve voor specifieke doelwitten.

23

In het station Gent-Sint-Pieters stormt een 28-jarige Afghaan met een (…) naar binnen en haalt hij uit naar twee agenten van de spoorwegpolitie. De politie schiet de man neer.

24

In de Kamercommissie Bedrijfsleven wordt een wetsontwerp goedgekeurd dat de tweede pensioenpijler openstelt voor (…).

25

Warenhuisketen (…) maakt bekend dat ze haar hypermarkten in Genk en Luik sluit. Andere hypermarkten moeten inkrimpen. De vakbonden spreken van een ‘sociaal bloedbad’.

26

Veiligheidsinstituut Vias pleit voor nultolerantie voor (…) bij bromfietsers en motorrijders. ‘Ze zijn kwetsbaarder dan wie in een auto zit en hebben hun evenwicht nodig om veilig te rijden.’

27

Ingvar Kamprad (91), oprichter van de Zweedse meubelketen (…), overlijdt. Hij werd een van de rijkste mensen ter wereld, maar kwam ook in opspraak wegens zijn naziverleden.

28

(…) zal geen lijsttrekker zijn voor de N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen in Gent. Ze wordt opgevolgd door Anneleen Van Bossuyt, die vanuit Melle naar Gent verhuist.

29

VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck kiest ervoor om voortaan als vrouw door het leven te gaan. Ze kiest de nieuwe voornaam (…).

30

De legendarische omroepster en tv-presentatrice Terry Van Ginderen (86) sterft. Ze was in de jaren 60 en 70 populair bij kinderen als Tante Terry, aan de zijde van Nonkel (…).

31

De Vlaamse zangeres Rita Deneve (73) sterft. Haar grootste hit had ze in 1971 met (…). Maar ze was ook actrice, onder meer in Postbus X en Slisse en Cesar.

Oplossingen1 sms’jes 2 Sudanezen 3 Annemie Turtelboom 4 sigaretten 5 gameverslaving 6 Heizel 7Poupée de cire, poupée de son8 Oprah Winfrey 9 Manager van het Jaar 10 Pfizer 11 Philippe Geubels 12 Erik Van der Paal 13 Deliveroo 14 Siegfried Bracke 15 The Cranberries 16 ouders 17 de SP.A 18 Russische 19 Ben Weyts (N-VA) 20 nouvelle cuisine 21 Theo Francken (N-VA) 22 dreigingsniveau 23 mes 24 zelfstandigen 25 Carrefour 26 alcohol 27 Ikea 28 Elke Sleurs 29 Bo 30 Bob 31De allereerste keer

uw score……./31

7
7
11
11
20
20© AFP
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content