'Begeleiding naargelang wie ik voor me heb'

03/03/10 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:58

Karolien Coulembier is assistent-manager bij KPMG. Als student toegepaste economische wetenschappen aan de K.U. Leuven maakte ze kennis met verschillende repetitorenbureaus. Acht jaar geleden werd ze zelf repetitor boekhouden en consolidatie bij Logos, het laatste kantoor waar haar ouders studiebegeleiding kochten.

K.U.Leuven maakte ze kennis met verschillende repetitoren-bureaus. Acht jaar geleden werd ze zelf repetitor boekhouden en consolidatie bij Logos, het laatste kantoor waar haar ouders studiebegeleiding kochten.

'Als eerstejaarsstudent had ik hulp nodig voor wiskunde. Maar bij bepaalde bureaus kon je niet voor één vak begeleiding krijgen. Ik werd verplicht om alle vakken van het studieprogramma te volgen, ook al had ik dat niet nodig. Op wiskunde na wilde ik alles zelf studeren. Die praktijk was natuurlijk bedoeld om mensen op kosten te jagen. Zo waren we verplicht om betalende groepssessies, met tien man, te volgen. Dat was wel aan de helft van de prijs, maar het kwam neer op puur winstbejag. Ik moest ook begeleiding voor psychologie en sociologie volgen. Op een bepaald moment wilde ik dat echt niet meer. De student en zijn ouders zijn de baas. Ik heb toen beleefd gezegd: "Alleen wiskunde of ik ko...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners