Maarten Motté (Groen) – Beersel

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

De toekomst van onze gemeente, en alleen maar dat. Sommige partijen proberen Elio Di Rupo (PS) de inzet te maken van deze gemeenteraadsverkiezingen. Om te verdoezelen dat ze lokaal maar weinig betekenen?

Met deze meerderheid hebben we goed bestuurd. Groen heeft het verschil kunnen maken. Beersel is financieel structureel gezonder dan zes jaar geleden onder een Open VLD-schepen voor begroting. Toch zijn we blijven investeren in projecten waar Beerselaars iets aan hebben.

Het werk is niet af. Groen blijft een partij die steeds vooruitkijkt en ambitieus is. We kunnen met Beersel beter.

Een betaalbare woning vinden is echt moeilijk geworden. Doen we verder met ons huidig mobiliteitsbeleid, dan staan we binnenkort allemaal stil. Een oplossing voor het energievraagstuk ligt deels in handen van de gemeenten. Veel uitdagingen, waar Groen frisse antwoorden op heeft.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Hopelijk winnen de burgers iets na 14 oktober? Hopelijk verliezen de partijen die zich beperken tot roepen langs de zijlijn, maar zelden tot constructieve oplossingen komen. Het is zeker, dialoog is de fond van onze democratie. Wie die dialoog niet wenst aan te gaan, zet zich langs kant.

In Beersel maakte de oppositie intern ruzie (Open vld), scheurden er kandidaten af van CD&V en Vlaams Belang en was de afwezigheid van verschillende oppositiebanken keer op keer beneden allen peil. Een meerderheid is maar zo sterk als een oppositie, wordt weleens gezegd. Gelukkig, stond deze meerderheid er wel en zijn er duidelijke stappen vooruit gezet, in natuurbehoud, ruimtelijke ordening, energiebeleid, kinderopvang,…

Wat is van belang in uw gemeente?

Een actieplan om deelgemeente Lot samen met de bewoners terug op te fleuren. We moeten blijven doorzetten in het dossier van de windmolens en andere projecten van groene energie alle kansen geven. Door energiebesparing aan te moedigen bij kansarmen, kunnen we hun budget verruimen. Oplossingen vinden om betaalbaar wonen in Beersel mogelijk te maken.

Opnieuw leven brengen in de brouwerij. Schwung krijgen in Beersel door initiatief aan te moedigen door de ruimte bieden om terug meer fuiven te laten doorgaan, cafébazen aan te zetten achterzaaltjes van café’s te herwaarderen, jonge bands te ondersteunen, … (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen – en een foto van uzelf – door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content