Video | Nieuws

Lucht in België op 1 na vuilste in Europa (video)

België scoort, op Montenegro na, het slechtst van alle Europese landen op vlak van luchtkwaliteit. Vooral fijn stof vormt een probleem. De grootste boosdoener is de dieselwagen, die bij ons nog koning op de weg is. Experts zien in het verminderen van dieselwagens de oplossing. Fijn stof zorgt ieder jaar voor 12.000 vroegtijdige overlijdens in ons land.

Dat zegt Hans Bruyninckx, de Belgische topman van het Europees Milieuagentschap. Het levert ons land beschamende cijfers op in een nieuw internationaal rapport. De score van 80 procent lijkt goed, maar eigenlijk doen we maar net beter dan Montenegro. Bruyninckx kijkt vooral naar de dieselwagens. 3,5 miljoen rijden er in ons land, terwijl dat veel minder kan zijn. Volgens Bruyninckx moeten de regeringen in ons land eindelijk eens beslissen om daar iets aan te doen.

België scoort, op Montenegro na, het slechtst van alle Europese landen op vlak van luchtkwaliteit. Vooral fijn stof vormt een probleem. De grootste boosdoener is de dieselwagen, die bij ons nog koning op de weg is. Experts zien in het verminderen van dieselwagens de oplossing. Fijn stof zorgt ieder jaar voor 12.000 vroegtijdige overlijdens in ons land. Dat zegt Hans Bruyninckx, de Belgische topman van het Europees Milieuagentschap. Het levert ons land beschamende cijfers op in een nieuw internationaal rapport. De score van 80 procent lijkt goed, maar eigenlijk doen we maar net beter dan Montenegro. Bruyninckx kijkt vooral naar de dieselwagens. 3,5 miljoen rijden er in ons land, terwijl dat veel minder kan zijn. Volgens Bruyninckx moeten de regeringen in ons land eindelijk eens beslissen om daar iets aan te doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content