Londense brandweer vreest Fifty Shades-effect

© iStock

De Londense brandweer waarschuwt in een campagne om goed na te denken vooraleer pikante situaties uit te proberen.

De brandweer van Londen vreest dat ze na de première van de film “Fifty Shades of Grey” vaker voor speciale gevallen zal moeten uitrukken.

“Er schijnt een Fifty Shades-effect te zijn”, zei Dave Brown van de Londense brandweer. Meer mensen dan anders zouden seksspelletjes met handboeien of kettingen uitproberen. “De film kan ertoe leiden dat meer mensen zichzelf niet meer kunnen bevrijden”, klinkt het in een mededeling.

In de film wordt een studente door de schatrijke ondernemer Christian Grey in de wereld van het sadomasochisme geïntroduceerd.

‘Hou de sleutels bij de hand’

Sinds de verschijning van de roman van E.L. James in 2011 moest de brandweer van Londen 90 mensen van handboeien bevrijden. In enkele gevallen waren ringen die vastzaten aan mannelijke geslachtsdelen, de reden voor de noodoproep.

Op Twitter geven de brandweerlui een paar praktische tips. Een daarvan luidt: “Hou de sleutels bij de hand”. Een andere: “Gebruik je gezond verstand”.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content