Leven in 2019: zes ideeën voor een last minute staycation

© iStock
Elisabeth Lucie

Twintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do’s, de don’ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. Deze week: staycation-ideeën

Thuisblijven

Haa, vakantie in eigen huis. Je hoeft geen bagage te maken, niet bang te zijn dat de satelliet-tv in Frankrijk geen Vlaamse zenders ontvangt en je kleptomane buurvrouw niet te vragen of ze de katten komt voeden en aaien. Makkelijk.

Je hoeft je zelfs geen zorgen te maken over het weer. Stopt het niet met regenen? Dan kun je gerust zijn en meteen aan je familie duidelijk maken waarom je de kelder niet waterdicht gemaakt hebt. Poolparty op de -1, iedereen!

Ook tijdens een hittegolf zit je thuis goed. Je zolder is namelijk slecht geïsoleerd en dus een hippe DIY-versie van een Finse sauna.

En het beste nieuws? Je hebt je eigen hoofdkussen om op te slapen én om schreeuwend je hoofd in te begraven wanneer de druk van het leven je net dat beetje te veel wordt.

Wandelen

Even stom hier als in het buitenland.

Citytrip

Woon je in een pittoresk dorp in een bungalow omgeven door natuur? Fijn voor je.

Ga eens naar Antwerpen, Gent, of Brussel als je ook de exotische ervaring wilt niemand te kunnen verstaan. Ket? A l’aise? Chinees voor je, en dus even goed als naar China gaan. Goedkoper ook.

Blijf een hele dag in de stad. Ja, een hele dag, ja. Wacht even, drie euro voor een cola? Betalen om het oude huis van een dode schilder te kunnen zien? Nederlanders??? Snel de trein naar huis op!

Mopje, natuurlijk, ik weet dat je met de auto bent.

Weekje Ikea

Drop je kinderen in een ballenbad of garderobekast en ga ‘zetels testen’.

Hou de eerste dagen gewoon je broek aan.

Natuur

Woon je in Antwerpen, Gent, Brussel of een provinciestadje? Trek dan naar de natuur. Back to basics. Eén worden met de aarde en jezelf.

Voor een gemiddelde spotprijs van 300 euro per nacht kun je alle luxe van je eigen huis opgeven en in een hut op een wei gaan slapen waar geen elektriciteit noch internetverbinding is.

Kamperen

Klinkt 300 euro per nacht voor logement op een camping ietwat overdreven?

Je kunt ook zelf een tent opzetten. Dat kan met een simpele gooi, tegenwoordig. En je hoeft zelfs niet ver weg te gaan. Kan bijvoorbeeld in de tuin van de buren.

Vergeet niet dat je buren onuitstaanbare kloothommels zijn, dus wacht tot ze op vakantie vertrekken. En hoop dan dat het geen staycation is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content