Leven in 2019: tips tegen verveling

© iStock
Elisabeth Lucie

Twintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do’s, de don’ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. Deze week: tips tegen verveling, voor iedereen wat wils.

– Maak eens iets stuk. Een kastje, je computer, de relatie met je ouders: iets dat niet kapot is, hoef je niet te repareren. Maar iets dat wél kapot is, houdt je uren en in het beste geval zelfs dagen bezig. Handleidingen raadplegen, specifieke schroevendraaiers zoeken in de Brico, opzoeken waar de dichtstbijzijnde Brico is, intense therapie volgen: noem maar op. En het beste nieuws? Na de reparaties mag je alles weer stuk maken, want dit is jouw leven en er zijn geen regels! Je hebt een nieuwe hobby en ze heet verwoesting.

– Begin een affaire! Dat kan zelfs vanuit een zittende positie, tegenwoordig. Want het is natuurlijk niet omdat je je verveelt, dat je ook plots wilt opstaan en bewegen. Installeer je dus comfortabel, zorg voor een opgeladen batterij en een betrouwbare internetverbinding, en stuur berichtjes naar potentiële prooien van wie je vermoedt dat zij zich misschien ook wel vervelen. Met een beetje geluk komt je virtuele affaire van de grond en verveel jij je nooit meer. Je dagen zijn vanaf nu gevuld met 1) als een gek in de gaten houden dat je gsm nooit met het scherm naar boven ligt, 2) stiekeme naaktfoto’s nemen in de badkamer en die meteen weer verwijderen van de cloud, en 3) weldoordachte excuses verzinnen voor mocht je affaire toch ooit uitkomen. Het eerste excuus krijg je van mij al cadeau: ‘Het spijt me echt, maar ik verveelde mij zo.’ Alle begrip verzekerd.

– Word een trol. Jongens toch, wat een avonturen liggen er voor je in het verschiet wanneer je beslist een internettrol te worden. Politiek incorrecte gebruikersnamen verzinnen, nietsvermoedende fora uitzoeken en onrust zaaien. Zaaien, zaaien, zaaien, tot je achteruit kunt leunen in je bureaustoel en met een zelfvoldane blik kunt zien hoe totale chaos ontstaat.

– Word lid van een bende! Als je je verveelt, heb je waarschijnlijk niet ongelooflijk veel vrienden. En hechte vriendengroepen in sitcoms uit de jaren negentig noemden zichzelf toch altijd ‘de bende’? Wel, denk niet langer na: een bende is waar jij thuishoort. Je kunt bijvoorbeeld het bendelid worden dat een geheime taal verzint voor de top secret whatsappgroep. Zo doe je toch nog iets met je drie maanden copywritingervaring. Zelfs als je ooit beslist om uit de bende te stappen, bijvoorbeeld omdat je een kind hebt en op zaterdagmiddagen liever in de voetbalkantine paprikachips eet dan drugs te moeten wegen in een muffe woonkamer van iemand die aan je voorgesteld werd als ‘The Hulk’, hoef je geen verveling te vrezen. Want je leeft vanaf nu met een alles overnemende angst voor de dood die ervoor zorgt dat je nooit op je lauweren zult rusten. De slogan van je bende is niet voor niets ‘wie zich verveelt, wordt gekeeld’.

– Tel calorieën. Leuk is het zeker niet, gezond ook niet bepaald, en je verliest er naar alle waarschijnlijkheid evenveel vrienden als vetkwabben mee, maar calorieën tellen is wel een heel efficiënte manier om verveling tegen te gaan. Nooit meer stilte in je hoofd wanneer je de hele dag aan het optellen, aftrekken, vergelijken en rangschikken bent. Wist je trouwens dat je met nadenken ook calorieën verbrandt? Die cashewnootkruimel als dessert heb je nu wel dubbel en dik verdiend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content