Leven in 2019: op een festival kamperen doe je zo

© iStock
Elisabeth Lucie

Twintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do’s, de don’ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. Deze week: de festivalkampeerder.

11.00 uur

Aankomst op het campingterrein. Sarah stelt voor om de tenten zo dicht mogelijk bij de dixitoiletten op te zetten, zodat we vannacht niet ver hoeven te stappen in het donker. Slimme Sarah.

11.30 uur

De tenten zijn gegooid, de campingstoeltjes van Action staan recht en de ijswaterbak is gevuld met Don Simon-sangriaflessen. Nu een korte brainstorm over de ludieke hashtag voor ons campinggroepje.

11.52 uur

De eerste #sexualtentjen-foto is een feit. Iedereen steekt zijn duim op, zodat andere mensen weten dat we de beste dag ooit hebben. Andy steekt een zak sandwiches in de lucht.

14.00 uur

Een deel van de groep vertrekt naar het festivalterrein. Wie speelt er juist? Maakt niet uit, want ik heb mijn draagbare speaker bij me en de Summer Hits-lijst van Spotify offline gezet.

Iedereen steekt zijn duim op, zodat andere mensen weten dat we de beste dag ooit hebben.

17.30 uur

Toch maar even naar onze vrienden op de wei. We hebben afgesproken op de kruising van de Sbarro en de derde boom links van het podium.

18.45 uur

Niet gevonden. Terug op de camping. Sbarro blijkt een redelijk populaire pizzaketen met een zevental standjes op het festivalterrein. Nu woedt er op WhatsApp een discussie over of ‘links van het podium’ hetzelfde betekent als ‘rechts voor het podium’ of omgekeerd.

22.00 uur

We hebben nieuwe vrienden gemaakt. Een paar West-Vlamingen die denken dat ”t Is Cara, trut’ nog een relevant mopje is, en de festivalman met de duizend festivalbandjes. Dat is bijna een celebrity. Onze tentcirkel is de vipruimte van de camping. #sexualtentjen is back, bitches.

23.11 uur

Wat is de hoofdact vandaag? Niemand lijkt het te weten. Bij ons giert Señorita van Justin Timberlake door de boxen.

1.15 uur

Ik lig in bed. Morgen is er een nieuwe dag en de sangria komt stilaan terug naar boven via mijn neusgaten.

1.20 uur

Andy begint naast de tent een liedje te spelen op gitaar. Dit hoeft niet noodzakelijk lang te duren.

2.12 uur

Oké, Andy. De camping is klaar voor de nacht.

Als Bob Marley hier was, zou hij vragen om opnieuw begraven te worden, maar dieper deze keer.

2.15 uur

Ophouden nu. Echt.

2.43 uur

Welk liedje is dit zelfs?

5.45 uur

Oké, het is Redemption Song. Fuck you, Andy. Als Bob Marley hier was, zou hij vragen om opnieuw begraven te worden, maar dieper deze keer.

7.00 uur

Andy heeft zichzelf in slaap gekweeld, wat vooral betekent dat de seksgeluiden uit de tent naast mij nu duidelijker hoorbaar zijn. Mensen die wel geslapen hebben, worden wakker. De eerste ‘hoereuuuh’ wordt ingezet. Ik ruik de kak van iedereen op de camping. Stomme Sarah. Alles suckt en ik wil naar huis.

Nog drie dagen te gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content