Leven in 2019: aankondigingen en uitnodigingen voor singles

© iStock
Elisabeth Lucie

Twintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do’s, de don’ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. Deze week: aankondigingen en uitnodigingen, de singles-editie.

– Meneer en mevrouw Verstappen zijn blij jullie aan te kondigen dat hun dochter Paulien na 32 jaar eindelijk in haar eigen studio gaat wonen. Het is met pijn in het hart. Of een ander toepasselijk cliché. We hebben niet het gevoel dat we een dochter verliezen, eerder dat we er een logeerkamer bij krijgen. De verhuisdag vindt plaats op 27 november vanaf 7 uur. Dresscode: Shurgard chic.

– Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd op mijn vrijgezellenfeest. Een avondje met de bende tot in de vroege uurtjes. Lekker gek doen. Maak je geen zorgen: we dragen geen matchy outfits, doen geen spelletjes in de stad, en er komen geen strippers. En, nu ik erover nadenk, is er ook geen trouwfeest in het vizier. Wanneer? Elke vrijdagavond, zaterdagavond, en de hele dag voor een brugdag. Tot dan!

– Ik ben verdoofd! Ik heb de laatste dagen zo veel rommel gegeten en gedronken dat ik niet meer kan bewegen en zelfs niet meer voel dat ik gebukt ga onder een alles overnemend gevoel van angst en paniek. Het verdovingsfeest is nu meteen. De lijst ligt bij Nutella.

– Er is geen feest. Er is alleen een rekeningnummer. Namelijk dat van mij. Ik heb de voorbije jaren mijn weg door al jullie trouwfeesten, babyshowers en scheidingssoirees betaald, en nu is het tijd dat jullie iets terugdoen. Wil je een betere reden? Wel, wat dacht je van het feit dat ik helemaal alleen een huis moet betalen en dat blijkt dat ze die voor singles niet de helft goedkoper maken. Dus dat ik twee keer zoveel als jullie moet werken om op eenzelfde niveau van bijna-comfort te kunnen komen. Daar komt dan nog eens bij dat ik graag wijn drink en dus in een wine of the month-club moet zitten en dat kost allemaal geld. Oké? Bedankt.

– Hij stelde de vraag en met tranen in de ogen zei ik ja. Oké, het is wat snel, misschien had ik langer moeten nadenken. Shit, ik heb spijt, maar ze komen altijd onverwacht, die vragen. Lang verhaal kort: ik werk nu ook op zaterdagen.

– Hoera! Het is gebeurd! Ik heb eindelijk gevonden wat die vieze geur in mijn koelkast was. Het bleek van een oude camembert te komen. Kom mee vieren op mijn kaas- en wijnavond. Brengen jullie zelf wijn mee?

– Wij gaan niet trouwen! We leerden elkaar op Tinder kennen en wisten al tijdens de eerste date dat dit het niet was en ook nooit zou zijn. Dus in plaats van uit totale wanhoop te kiezen om jarenlang te doen alsof we elkaar leuk vinden, te trouwen, en uiteindelijk drie kinderen voor het leven te traumatiseren met eindeloze rechtszaalbezoekjes over hoederecht, hebben we beslist om allebei single te blijven. We vieren dat door te doen alsof we elkaar nooit ontmoet hebben en gewoon verder te leven zoals voordien. Wil je daar graag bij zijn? RSVP dan ten laatste volgende week op ikbenuwnaamzelfsalvergeten@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content