Leterme vraagt welvaart niet in gevaar te brengen

De ontslagnemende premier deed zijn oproep aan de politici tijdens het eerste vragenuurtje in de Kamer sinds april 2010.

In de Kamer is donderdag voor de eerste keer sinds de val van de regering-Leterme in april vorig jaar een vragenuurtje gehouden. Ontslagnemend premier Yves Leterme riep alle politieke verantwoordelijken op de welvaart van het land niet in gevaar te brengen.

Tijdens het wekelijks vragenuurtje worden de federale regeringsleden normaal iedere donderdag aan de tand gevoeld door de Kamerleden. Maar sinds de val van de regering gebeurde dat niet meer. De ontslagnemende ministers werden sindsdien niet meer ter verantwoording geroepen.

De verwachtingen waren donderdag hooggespannen na het ontslag van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte, maar het vragenuurtje verliep in een bedrukte sfeer.

Oproep Leterme

Leterme riep alle politieke verantwoordelijken op enkel oog te hebben voor de welvaart van het land en die niet in gevaar te brengen.

De premier verzekerde dat de regering van lopende zaken al het nodige zal doen om ondanks de politieke instabiliteit de financiële markten gerust te stellen. Volgens Leterme doet België het budgettair en financieel goed en wil de regering dat veilig stellen.

De ontslagnemende regering zal het nodige doen om de budgettaire en financiële stabiliteit van het land te bewijzen mocht de regeringsvorming nog een tijd duren, aldus de premier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content