Leila Shahid wordt ambassadeur van Palestina in België

© Belga

Leila Shahid, de vertegenwoordigster van de Palestijnse Autoriteit in België, zal voortaan de titel van ambassadeur voeren.

Leila Shahid, de vertegenwoordigster van de Palestijnse Autoriteit in België, zal voortaan de titel van ambassadeur voeren. Dat zei ze op de RTBF-radio. Palestina werd donderdag erkend als waarnemend niet-lid van de Verenigde Naties.
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft in oktober een brief gestuurd aan de Palestijnse Autoriteit waarin hij voorstelt het statuut van de Palestijnse delegatie in België, die het volk eveneens vertegenwoordigt bij de Europese instellingen, op te waarderen. De Palestijnen vroegen daar zes jaar geleden al om.

President Mahmoed Abbas stuurde nog geen antwoord terug, maar Leila Shahid bevestigde dat ze voortaan de titel van ambassadeur zal voeren.

In zijn brief aan Abbas schreef Reynders dat de Palestijnse delegatie in België zal worden beschouwd als een diplomatieke missie, zonder echter van alle voordelen daarvan te kunnen genieten. Palestina is immers nog geen volwaardige staat.

De leden van de diplomatieke missie zullen echter wel juridische onschendbaarheid genieten in hun beroepsuitoefening en hun wagens krijgen een diplomatieke nummerplaat. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content