Kris Peeters: ‘Vorming federale regering zal nog heel wat energie vragen’

Geert Bourgeois (N-VA) en Kris Peeters (CD&V) © BELGA

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft in de marge van de Vlaamse formatiegesprekken laten verstaan dat de vorming van een federale regering nog heel wat energie gaat vragen.

“We moeten ook federaal onverkort werken aan de vorming van een regering. Dat is in de eerste plaats de taak van informateur Bart De Wever. Vanuit CD&V voeren we ook gesprekken, met name met het CDH, om een federale regering te vormen. Maar dat gaat nog energie vragen”. Dat heeft ontslagnemend Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) laten verstaan in de marge van de Vlaamse formatiegesprekken.

Peeters rondt samen met N-VA-delegatieleider Geert Bourgeois de tweede dag van consultaties met het middenveld af. Zowel Peeters als Bourgeois onderstrepen het belang van die consultatieronde. Intussen is de werkgroep financiën en begroting druk bezig met het vastleggen van het budgettaire kader voor de volgende Vlaamse regering.

Maandag komt dan de centrale werkgroep met de acht toponderhandelaars opnieuw samen en vanaf woensdag starten de verschillende thematische werkgroepen. Mogelijk is er tegen dan ook meer duidelijkheid over welke richting de federale regeringsvorming uitgaat.

Dat er op Vlaams niveau bewust ‘getemporiseerd’ wordt om die duidelijkheid af te wachten, wordt door Geert Bourgeois ontkend. “Wij hebben op Vlaams niveau onze eigen agenda en onze eigen dynamiek. Maandag is er de centrale werkgroep, dinsdag de installatievergadering in het Vlaams Parlement en woensdag starten de verschillende thematische werkgroepen”. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content