Kris Peeters: ‘Garantie gekregen dat N-VA staatshervorming uitvoert’

Hoewel N-VA een oppositiepartij is op federaal niveau heeft Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) de garantie gekregen van N-VA dat zij meewerkt aan de staatshervorming.

‘N-VA is weliswaar een oppositiepartij op federaal niveau, maar in de Vlaamse regering is de afspraak gemaakt dat wij de staatshervorming uitvoeren. Ik heb van N-VA de garantie gekregen dat zij daar onverkort aan meewerkt.’ Dat verklaarde Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) in De Ochtend op Radio 1.

De regeringsleider wil zo snel mogelijk een groenboek opstellen. “2014 wordt een zwaar jaar om een begroting in evenwicht te realiseren”, gaf Peeters toe. “Daar komt nog bij dat we moeten bijdragen aan de sanering van de overheidsfinanciën. Ook de begrotingen daarna worden belangrijke uitdagingen, maar de andere gewesten staan voor nog grotere uitdagingen dan Vlaanderen.”

Verkiezingscampagne

Peeters beseft dat de Vlaamse regering voor een moeilijke periode staat, met de verkiezingen binnen minder dan een jaar. “Ik ben er mij van bewust dat de volgende maanden zeer zwaar worden. Er liggen dossiers als de begroting en het SALK (Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat) op ons te wachten, in de aanloop naar de verkiezingen.”

De minister-president heeft weliswaar zin in die stembusgang, maar hoopt dat de echte campagne zo laat mogelijk zal worden opgestart. “Ik hoop dat we met de regering nog tot diep in 2014 beslissingen zullen kunnen nemen.” Dat is volgens hem de beste verkiezingscampagne voor alle regeringspartijen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content