Koning tekent rouwregister op Pukkelpop

© Belga

Koning Albert II en koningin Paola hebben een bezoek gebracht aan de weide van Pukkelpop. Het vorstenpaar onderbrak hun vakantie in Italië vanwege het drama.

De koning en de koningin trokken naar het crisiscentrum in Hasselt om de slachtoffers van het noodweer op het muziekfestival Pukkelpop een hart onder de riem te steken.

Het vorstenpaar liet zich samen met minister van binnenlandse zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) rondleiden op de weide. De koning wilde de ravage met eigen ogen vaststellen. Hij stelde ook uitgebreid vragen aan organisator Chokri Mahassine, aan politiecommissaris Michel Beckers en aan de Hasseltse burgemeester Hilde Claes (sp.a).

Koning Albert sprak ook met hulpverleners en tekende ter plaatse het rouwregister.

Dodelijke slachtoffers zijn Belgen
Bij de dramatische gebeurtenissen vielen vijf doden. Er zijn ook tien zwaargewonden, van wie er drie in kritieke toestand zijn, en 140 gewonden, die kleine verzorgingen nodig hadden.

De leeftijden van de vijf slachtoffers variëren tussen de 15 en de 59 jaar. De doden hebben allemaal de Belgische nationaliteit. Onder de gewonden bevonden zich zes Nederlanders en de anderen zijn allemaal Belgen”, aldus de organisatie van Pukkelpop in een mededeling vrijdag. (Belga/TE/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content