Koning Albert verkiest Griekenland boven België op nationale feestdag

Koning Filip en koning Albert © Belga
Trui Engels
Trui Engels Gezondheids- en wetenschapsjournalist Knack.be

Het wordt deze zomer een nationale feestdag zonder koning Albert en koningin Paola. Zij hebben laten weten dat ze op 21 juli in het buitenland zijn en voor de vieringen niet terugkeren naar België.

De vernederingen aan het adres van koning Filip vanwege zijn ouders zijn ondertussen haast niet meer op één hand te tellen. Na de brief van koningin Paola over prins Laurent en de veelbesproken interviews van het koningspaar met RTL en VTM, laten Albert en Paola nu weten dat ze hun huidige vakantie in Griekenland niet zullen onderbreken om aanwezig te zijn op het koninklijke defilé op de nationale feestdag van 21 juli. Na de opnames van de televisie-interviews vetrokken Albert en Paola immers naar Griekenland, waar ze nu nog altijd zijn. Zo zullen ze voor het eerst in meer dan 20 jaar afwezig zijn op de nationale feestdag.

Het paleis wenst niet te reageren op het nieuws, maar de beslissing zou volgens Het Laatste Nieuws niet in goede aarde gevallen zijn bij koning Filip, die een zoveelste slag in het gezicht krijgt van zijn ouders. ‘Filip heeft niet liever dan dat zijn vader naast hem op de tribune zit tijdens het defilé. De nationale feestdag is een hoogdag voor de koninklijke familie. Nu creëert Albert alweer het beeld van een totaal verscheurde familie. Hij speelt helemaal soloslim.’

Ook koningin Fabiola zal er wegens gezondheidsredenen niet bij zijn. Gelukkig voor Filip hebben prinses Astrid en prins Laurent wel toegezegd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content