Koning Albert II neemt afscheid van ‘zijn’ gewezen premiers

© Belga

Koning Albert II heeft geluncht met de vijf eerste ministers die aan de macht waren tijdens zijn twintig jaar koningschap.

Koning Albert II heeft geluncht met de vijf eerste ministers die aan de macht waren tijdens zijn twintig jaar koningschap. Twee dagen geleden had de koning al een lunch met de acht voorzitters van de partijen die de zesde staatshervorming uitwerkten, de premier en de staatssecretarissen voor Institutionele Hervormingen.

Ook dit diner vond plaats in het Kasteel van Laken in aanwezigheid van koningin Paola, prins Filip, de troonopvolger, en zijn vrouw, prinses Mathilde. Na een aperitief in de Rotonde nodigde de vorst Jean-Luc Dehaene (CD&V), Guy Verhofstadt (Open VLD), Yves Leterme (CD&V), Herman Van Rompuy (CD&V) en Elio Di Rupo (PS) uit voor de lunch in het Salon Balat.

De ontmoeting met de eerste ministers is de tweede van vier politieke ontmoetingen die de vorst in Laken zal hebben vóór de troonsafstand op 21 juli ten voordele van zijn zoon Filip. De koning ontvangt nog de ministers-presidenten van de gefedereerde entiteiten en de volledige federale regering. (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content