“Koning Albert II heeft geheime halfzus en -broer”

© beeld VTM-nieuws

Na de buitenechtelijke dochter (Delphine Boël) van koning Albert II, blijkt nu dat ook zijn vader Leopold III een verzwegen dochter en zoon heeft.

Na de buitenechtelijke dochter (Delphine Boël) van koning Albert II, blijkt nu dat ook zijn vader Leopold III een verzwegen dochter en zoon heeft. Zij zijn dus de halfzus en -broer van onze koning.

Dat staat in het boek ‘Van Küssnacht naar Argenteuil. Drama’s in het Belgisch koningshuis (1935-2002)’ van auteur Leo Van Audenhaege.

Het boek doet uit de doeken hoe koning-weduwnaar Leopold III in 1939-1940 een relatie kreeg met de Oostenrijkse kunstschaatsster Liselotte Landbeck. Uit die verhouding werd een dochter geboren. De relatie werd verbroken, waarna Leopold huwde met Lilian Baels.

De dochter kreeg de naam Ingeborg Verdun, de achternaam van Liselottes eerste echtgenoot. Zowel dochter als moeder zijn nog in leven.

Ingeborg Verdun moet nu in de zeventig zijn en is vertrokken naar Amerika, zei de auteur maandag in het VTM-nieuws.

Liselotte heeft een tijdje in Stockholm gewoond, een tijdje in België en zou enige tijd geleden naar een rusthuis getrokken zijn in het zonnige zuiden. Waar wil de auteur echter niet kwijt. Zij moet nu 95 zijn.

Ook halfbroer

In zijn boek heeft Van Audenhaege het ook nog over een buitenechtelijke zoon van Leopold.

VTM-journaliste Kathy Pauwels bevestigde dit bericht aan De Standaard. De halfbroer is graaf Michel Didisheim, die jarenlang werkte als kabinetchef van de toenmalige kroonprins Albert.

Het koninklijk paleis geeft geen commentaar op deze berichten.

Het boek ligt vanaf 22 februari in de winkel, telt 206 pagina’s en kost 19,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content