Het tweesterrenrestaurant Le Chalet de la Fôret in Ukkel en de knusse keukentafel van kunstenares Isabelle de Borchgrave in Brussel vormden de setting voor drie praatavonden waarop telkens acht lezers geïnspireerd werden door een topfiguur.

Peter De Keyzer, hoofdeconoom bij BNP Paribas Fortis mocht de spits afbijten. Een avond lang nam hij lezers mee op sleeptouw voor een rit vol vooruitgangsoptimisme. De levensverwachting van de mens stijgt, steeds meer mensen krijgen steeds meer kansen om zich te ontwikkelen, en die groei maakt gelukkig. Als een wervelwind bevruchtte De Keyzer de geesten van de lezers.

In de meer intieme setting van de Borchgraves keuken liet ingenieur-architect Philippe Samyn dan weer in zijn ziel kijken. "Ik ben een ondernemer, een bouwer. Noem me vooral geen kunstenaar", betoogde hij, terwijl chef Alex Verhoeven van het sterrenrestaurant Fleur De Sel in de potten roerde. Samyn hield een pleidooi voor zuivere schoonheid, wars van modernisme.

De reeks werd afgesloten door edelsmid-designer Nedda El-Asmar. Zij danste een avond lang sierlijk op het slappe koord tussen de harde realiteit van de commercie en de schoonheid van de zuivere edelsmeedkunst.


Focus en passie

Wat de drie met elkaar gemeen hadden? Focus en passie. Een grenzeloze liefde voor hun vak, gekoppeld aan een vooruitstrevend denken. Concentratie op de inhoud, zonder de aandacht voor de brede maatschappelijke context te verliezen. Door een vergrootglas kijken en toch een helikoptervisie hebben.

Het bleek een aanstekelijke mix voor lezers die - net niet letterlijk - aan de lippen van de inspirerende persoonlijkheden hingen.

Ontdek hier alle artikels over deze inspirerende persoonlijkheden.

Het tweesterrenrestaurant Le Chalet de la Fôret in Ukkel en de knusse keukentafel van kunstenares Isabelle de Borchgrave in Brussel vormden de setting voor drie praatavonden waarop telkens acht lezers geïnspireerd werden door een topfiguur.Peter De Keyzer, hoofdeconoom bij BNP Paribas Fortis mocht de spits afbijten. Een avond lang nam hij lezers mee op sleeptouw voor een rit vol vooruitgangsoptimisme. De levensverwachting van de mens stijgt, steeds meer mensen krijgen steeds meer kansen om zich te ontwikkelen, en die groei maakt gelukkig. Als een wervelwind bevruchtte De Keyzer de geesten van de lezers.In de meer intieme setting van de Borchgraves keuken liet ingenieur-architect Philippe Samyn dan weer in zijn ziel kijken. "Ik ben een ondernemer, een bouwer. Noem me vooral geen kunstenaar", betoogde hij, terwijl chef Alex Verhoeven van het sterrenrestaurant Fleur De Sel in de potten roerde. Samyn hield een pleidooi voor zuivere schoonheid, wars van modernisme.De reeks werd afgesloten door edelsmid-designer Nedda El-Asmar. Zij danste een avond lang sierlijk op het slappe koord tussen de harde realiteit van de commercie en de schoonheid van de zuivere edelsmeedkunst.Focus en passieWat de drie met elkaar gemeen hadden? Focus en passie. Een grenzeloze liefde voor hun vak, gekoppeld aan een vooruitstrevend denken. Concentratie op de inhoud, zonder de aandacht voor de brede maatschappelijke context te verliezen. Door een vergrootglas kijken en toch een helikoptervisie hebben.Het bleek een aanstekelijke mix voor lezers die - net niet letterlijk - aan de lippen van de inspirerende persoonlijkheden hingen. Ontdek hier alle artikels over deze inspirerende persoonlijkheden.