Knack heeft meeste lezers binnen de kwaliteitspers

Knack.be © .

Het magazine Knack en de website Knack.be halen samen de meeste lezers van alle titels in de Vlaamse kwaliteitspers. Dat blijkt uit de nieuwe metingen van de CIM, het Centrum voor Informatie over de Media.

De nieuwste editie van de CIM persstudie brengt voortaan, naast het bereik van kranten en magazines, ook het digitale bereik in kaart. Daarenboven wordt ook het mediamerk gemeten: de optelsom van de papieren editie en de digitale editie plus de bezoekers van de website.

Binnen de kwaliteitspers haalt Knack met 499.300 lezers het grootste bereik in Vlaanderen. In het Zuiden staat Le Vif/L’Express op een tweede plaats met 409.500 lezers.

In het segment van de brede publiekskranten is De Zondag – na De Streekkrant – de grootste krant in Vlaanderen met 1.554.800 lezers, dit is een ruime voorsprong op Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. De nieuwe CIM-cijfers voor De Streekkrant/De Weekkrant zullen pas begin oktober worden bekendgemaakt.

Krant Van West-Vlaanderen is met 399.300 lezers de vierde krant in Vlaanderen, groter dan Gazet Van Antwerpen, Het Belang Van Limburg, De Standaard en De Morgen.

Sport Voetbalmagazine/Sport Foot Magazine haalt een record aantal lezers van 589.000.

Trends/Trends-Tendances tikt af op 191.300 lezers en behoudt zijn marktleiderspositie tegenover de combinatie Tijd/L’Echo met 153.700 lezers.

Knack Weekend en Le Vif Weekend verstevigen hun positie en bereiken respectievelijk 406.000 en 254.300 lezers. In hun taalgebied zijn beide titels groter dan de krantenbijlages en ook tegenover de maandbladen behalen de Weekends schitterende resultaten. Het gratis lifestylemagazine

Steps kan rekenen op 572.000 lezers.

Binnen de thematische bladen behaalt de nationale titel Plus Magazine een zeer mooi resultaat met 384.800 lezers. Het nationale countrymagazine Nest kent een stabiel bereik met 490.900 lezers. Het magazine Ik ga Bouwen/Je vais Construire bereikt 181.800 lezers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content