Knack-commentator Hubert Van Humbeeck wordt Commandeur in de Kroonorde

Hubert Van Humbeeck © Lies Willaert

Koning Filip heeft dit jaar aan acht mensen de titel van baron of barones toegekend. Twaalf anderen worden benoemd tot Commandeur in de Kroonorde. Een van hen is oud-hoofdredacteur en huidig commentator van Knack Hubert Van Humbeeck. Ook de Franse schrijver Eric-Emmanuel Schmitt krijgt een ereteken.

De bekendste namen onder de acht nieuwe baronnen en baronessen zijn historica Sophie De Schaepdrijver, bekend van haar werk rond de Eerste Wereldoorlog, en Eddy Bruyninckx, CEO van de Haven van Antwerpen. Ook anatomieprofessor Isabelle Salmon, zakenlui Jacques Delen en Pierre Rion, professor wetenschapsfilosofie Dominique Lambert, biotechnoloog Joseph Martial en professor internationaal recht Hans Vanhoutte zijn sinds 10 juli baron of barones. Het valt op dat koning Filip het aantal adellijke titels danig heeft ingeperkt. Zijn vader en voorganger koning Albert deelde 22 titels uit in 2012.

Negen mensen krijgen daarnaast het ereteken van Commandeur in de Kroonorde opgespeld. Een van hen is oud-hoofdredacteur en huidig commentator van Knack Hubert Van Humbeeck.

Ook theatermaker Ivo Van Hove, Peter De Caluwe, de directeur van de Munt, de Franse schrijver Eric-Emmanuel Schmitt, graaf Charles de Brouchoven de Bergeyck, opperstalmeester Didier de Callatay en Monica Nolet de Brauwere van Steeland krijgen die titel. Tot slot krijgen astronome Conny Aerts, zakenman Rudi Pauwels, professor Peter Hellings en Henri Gérard, oud-directeur van de gemeenschap van de Leopoldsorde, de titel van Commandeur in de Leopoldsorde. (BELGA/JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content