Kinderarmoede in België neemt toe

Kinderarmoede © Thinkstock

De kinderarmoedegraad is in ons land tot 12,8 procent gestegen in 2010. Dat blijkt uit een pas verschenen rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

België staat op de 20ste plaats van de 34 OESO-landen wat kinderarmoede betreft, en moet onder meer Estland en Slovakije laten voorgaan. Wel zit België onder het OESO-gemiddelde (13,4 procent). Denemarken (3,7 procent) en Finland (3,9 procent) kennen de laagste graad van kinderarmoede, Israël (28,5 procent) de hoogste.

Ook wat de algemene armoedegraad betreft, scoort België in de middenmoot, al blijft het cijfer wel al enkele jaren relatief stabiel. 9,7 procent van de Belgen leefde in 2010 onder de armoedegrens, een stijging van 0,3 procentpunt tegenover een jaar eerder. Tsjechië (5,8 procent) en Denemarken (6 procent) scoren het best, Israël (20,9 procent) het slechtst.

Tegelijk daalde de inkomensongelijkheid in ons land tussen 2004 en 2011, zo blijkt uit cijfers van de OESO en het Europees statistisch bureau Eurostat. België staat zo op de achtste plaats van de 34 OESO-landen. IJsland, Slovenië en Denemarken kennen de laagste inkomensongelijkheid. In Chili, Mexico, Turkije en de Verenigde Staten is het verschil tussen arm en rijk het grootst. (JDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content