Kim Jong-un onthult ’trapeziumkapsel’ (en kleinere wenkbrauwen)

Kim Jong-un © KCNA

De Noord-Koreaanse kappers mogen zich opmaken voor drukke tijden, want leider Kim Jong-un heeft zich een nieuw kapsel aangemeten.

Er zijn zo van die beroemdheden die het nieuws halen, gewoon door vaak van opvallend kapsel te wisselen, denk maar aan ex-voetballer David Beckham of Anderlechtspeler Alexander Mitrovic. Kim Jong-un mogen we nu ook aan dat rijtje toevoegen.

De Noord-Koreaanse leider verscheen op het politburo van de regerende Arbeiderspartij met een opvallende nieuwe haarstijl, die vooral wordt vergeleken met de vorm van een trapezium.

Kim Jong-un onthult 'trapeziumkapsel' (en kleinere wenkbrauwen)
© KCNA

Wenkbrauwen

Bovendien ondergingen kennelijk ook zijn wenkbrauwen een trimbeurt – The Independent merkte zelfs fijntjes op dat Kim’s wenkbrauwen nu minder breed dan zijn oogleden zijn.

Volgens de Chinese krant South China Morning Post zijn er speculaties dat de kleinere wenkbrauwen een poging zijn van de circa 31-jarige dictator om meer op zijn grootvader Kim Il-sung te lijken, de eerste leider van Noord-Korea en Eeuwig President.

Kim Jong-un onthult 'trapeziumkapsel' (en kleinere wenkbrauwen)
© KCNA

Grappen

Het valt dus te verwachten dat de Noord-Koreaanse kappers zich mogen opmaken voor drukke tijden: vorig jaar waren er immers berichten dat de mannen in het gesloten Aziatische land werden opgeroepen om de haarstijl van de ‘Grote Leider’ over te nemen.

Wat er ook van zij, voor grappenmakers op sociale media is de nieuwe coiffure van Kim Jong-un alvast een godsgeschenk. (KVDA)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content