Katholiek onderwijs wil start van schooljaar uitstellen wegens Offerfeest

© BELGA

Het katholiek onderwijs vraagt aan onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) of het schooljaar niet beter op 4 september begint, omdat het islamitische Offerfeest dit jaar op 1 september valt. Dat schrijven de kranten van Mediahuis maandag. Crevits is niet van plan om op de vraag in te gaan.

Het Offerfeest is een officiële feestdag voor moslims, waarvoor de kinderen thuis mogen blijven. Scholen in de grote steden vrezen daardoor een massale afwezigheid op de eerste schooldag, die belangrijk is om een goede start te mogen maken.

De koepel van de katholieke scholen heeft daarom gevraagd om het schooljaar later te laten beginnen. Ook het Gemeenschapsonderwijs vindt het zinvol om met alle onderwijsnetten samen een initiatief te nemen. Topvrouw Raymonda Verdyck zit vandaag/maandag met de minister samen om de kwestie te bespreken.

“Het schooljaar start sinds jaar en dag op 1 september”, reageert Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). “Scholen beschikken wel over één vrije dag. Wie een problematische start verwacht, kan uit respect voor de religieuze beleving van de leerlingen starten op maandag 4 september, zonder dat we daarvoor het schooljaar in heel Vlaanderen moeten verschuiven.”

Partner Content