Karin Brouwers kandidaat voor Leuvens burgemeesterschap: ‘Tijd voor generatiewissel’

Karin Brouwers (CD&V). © Belga

‘Tegen 2018 is het in Leuven wel tijd voor een generatiewissel en komt er na bijna 25 jaar hopelijk nog eens een burgemeester van CD&V’, zegt Vlaams parlementslid Karin Brouwers. ‘Als de Leuvenaar een signaal geeft mij in 2018 als burgemeester te willen dan zou ik dat zeker overwegen.’

Als Vlaams parlementslid Karin Brouwers (50) in 2018 een signaal van de Leuvense kiezer krijgt dat die haar als burgemeester wil, zal ze dat zeker overwegen. Dat stelt Brouwers in een gesprek met het advertentieblad Leuven Actueel. Brouwers zetelt al sinds 1989 in de Leuvense gemeenteraad en was van 2001 tot 2009 schepen voor Ruimtelijke Ordening en Jeugd. Toen ze dat jaar verkozen werd tot Vlaams parlementslid nam ze ontslag als schepen.

‘Veel capabele mensen’

Leuven wordt al meer dan 20 jaar bestuurd door een SP.A-CD&V-meerderheid onder leiding van de 76-jarige Louis Tobback. Het boegbeeld voor CD&V is Carl Devlies (62), die al sinds 1988 schepen is. De SP.A haalde bij de jongste verkiezingen 16 gemeenteraadszetels op een totaal van 45, de CD&V 9. Ook oppositiepartij N-VA bezet 9 zetels, Groen 7, Open VLD 3 en Vlaams Belang 1.

“Tegen 2018 is het in Leuven wel tijd voor een generatiewissel en komt er na bijna 25 jaar hopelijk nog eens een burgemeester van CD&V. Gelukkig hebben we in mijn partij de luxe van veel capabele mensen te tellen. Maar stel dat de Leuvenaar een signaal geeft mij in 2018 al als burgemeester te willen dan zou ik dat zeker overwegen”, aldus Brouwers. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content