Joke Schauvliege over discussie met Wouter Deprez: ‘Uitspraken in Terzake waren een verspreking’

© Wouter Deprez en Joke Schauvliege

De discussie tussen cabaretier Wouter Deprez en Vlaams minister Joke Schauvliege over een geplande uitbreiding van een bedrijf in een natuurgebied, blijft aanhouden. ‘De minister kent het dossier gewoon niet’, aldus de komiek.

Al de hele week is een discussie aan de gang tussen cabaretier Wouter Deprez en Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V). De aanleiding is de geplande uitbreiding van het transportbedrijf Essers in Genk. In die plannen zouden zo’n 12 hectare natuurgebied worden opgeofferd.

In een veelgedeeld Facebook-bericht liet cabaretier Wouter Deprez weten dat hij het onbegrijpelijk vond dat zowel Joke Schauvliege als de Limburgse provincieraad, hun toestemming hebben gegeven voor de uitbreiding.

Twee jaar geleden liet Essers nv het eeuwenoude Ferrarisbos in Wilrijk kappen.Essers zou een nieuw bedrijf optrekken op…

Posted by Wouter Deprez on Tuesday, September 15, 2015

De minister zat gisteravond in Terzake om meer tekst en uitleg te geven over het dossier. Daarin stelde ze dat Deprez het verhaal niet volledig vertelde. “Wouter Deprez heeft de voorbije weken elke week wel een andere minister aangevallen”, zei ze. “Hij vertelt het verhaal niet correct. Het gaat om een bedrijf dat plannen heeft om de werkgelegenheid in Vlaanderen veilig te stellen.’

Deprez zelf is niet onder de indruk van het antwoord van de minister en plaatste opnieuw een boodschap op Facebook. Daarin haalt hij fel uit naar het feit dat Schauvliege vertelde dat het om een watergebonden bedrijf gaat.

Het lijkt erop dat de komiek zich stevig heeft vastgebeten in de zaak. ‘Water zien waar er geen is? Dat heet een fata morgana, mevrouw Schauvliege.’ Op de sociale media krijgt de komiek bovendien veel bijval voor zijn verdediging van het natuurgebied.

Gisteren zaten mijn lief en ik een avondje gezellig in de zetel.We keken naar het programma Terzake.Joke Schauvliege…

Posted by Wouter Deprez on Friday, September 18, 2015

‘Minister bedoelde het tegenovergestelde’

Die uitspraak laat Schauvliege vandaag corrigeren door haar woordvoerder. ‘Het gaat om een verspreking’, verduidelijk Jan Pauwels op de nieuwssite van de VRT. ‘De minister bedoelde eigenlijk het tegenovergestelde. Essers in een transportbedrijf dat een snelweg nodig heeft en dus niet watergebonden is. Andere alternatieve plekken zijn net afgevallen omdat die wél watergebonden zijn en zich niet aan de autosnelweg bevinden.’

Op het kabinet wordt gezegd dat Deprez niet kan inschatten ‘hoe veel tijd er al in het dossier gekropen is.’

Pauwels benadrukt volgens de VRT nog dat de burgers tot juli de tijd hadden om een klacht in te dienen. Dat zou ook gebeurd zijn, en de klachten worden nu bekeken. Een beslissing van de regering valt in februari volgend jaar.

Deprez laat op Facebook nog weten dat hij Terzake nog eens heeft herbekeken. ‘Sommige mensen kunnen zich heel lang verspreken’, besluit hij.

Een verspreking.Toch nog even nagekeken op Terzake.”Dus het is een bedrijf dat ook watergebonden is en waar zij nu…

Posted by Wouter Deprez on Friday, September 18, 2015

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content