Immigranten lopen in België grootste risico op armoede

België is het Europese land waar het verschil tussen de inkomens van immigranten en niet-immigranten het grootst zijn en waar immigranten het meeste risico lopen om in armoede te verzeilen.

België is het Europese land waar het verschil tussen de inkomens van immigranten en niet-immigranten het grootst zijn en waar immigranten het meeste risico lopen om in armoede te verzeilen. Dat schrijft de krant Le Soir op basis van een rapport van het Europese bureau voor statistiek Eurostat.

Verschil twee maal groter dan Duitsland

Eurostat kwam tot de conclusie dat het verschil tussen het inkomen van een immigrantengezin met kinderen en dat van een gelijkaardig gezin niet-immigranten in ons land twee keer groter is dan in Duitsland of Spanje.

Vrouwen

België blijkt ook een hoger armoederisico in te houden voor migranten, en dan met name voor vrouwen. Immigranten hebben in ons land 22 procent meer kans om in de armoede te verzeilen dan de lokale bevolking.

Dertig procent van de immigranten van de tweede generatie in ons land blijkt ook slechts over een laag diploma te beschikken, wat zich vertaalt in slechtere kansen op de arbeidsmarkt. Hier scoren enkel Griekenland en Spanje nog slechter dan België. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content