Peter De Roover (N-VA)

‘Ik als N-VA’er neem het verhaal van Yassine Channouf ernstig, welke multiculi doet het omgekeerde?’

Het hallucinante verhaal van Yassine Channouf en het Vlaams Belang over ‘vreemdelingen’ in de gevangenis: wie ‘verontwaardigd zijn’ als hobby beoefent, kwam de voorbije dagen weer ruimschoots aan zijn/haar trekken. Peter De Roover (N-VA) wil de rollen omdraaien.

Wie ‘verontwaardigd zijn’ als hobby beoefent, kwam de voorbije dagen weer ruimschoots aan zijn/haar trekken, welke obediëntie men ook toegedaan is.

Het Vlaams Belang baseert zich op een VUB-studie (met cijfers die niet zo recent zijn) om een artikel de wereld rond te sturen met als titel: ‘8 op 10 minderjarige criminelen is vreemdeling’.

Zaterdag schreef Yassine Channouf op Facebook dat hij dit weekeinde werd aangehouden op basis van flinterdunne feiten (hij draagt een bril, net zoals de dader van een diefstal op de camerabeelden), waarna veel te lang met hem werd gesold vooraleer hij opnieuw op vrije voeten werd gesteld. Channouf beschikt over een actievere achterban dan het Vlaams Belang, want zijn verhaal (te lezen op dewereldmorgen.be: ‘Onrechtstaat België: het hallucinante verhaal van Yassine Channouf‘) werd op Facebook gigantisch veel gedeeld. De reguliere media pikten zijn verhaal intussen ook op.

Ieders gelijk is weer bevestigd

En daarmee is weer ieders gelijk bevestigd. Vindt u dat ‘de vreemdelingen’ hier vooral actief zijn als crimineel – bovendien vanaf jonge leeftijd – en vooral onze samenleving bewust ontregelen? Wendt u tot het 8/10-verhaal. Is het uw overtuiging dat we in een soort politiestaat leven die er vooral werk van maakt om het leven van mensen met maghrebijns uiterlijk zuur te maken? Channouf bedient u op uw wenken. En daarmee wordt er weer een snok gegeven aan de polarisatiehendel, tot jolijt van al wie het samenleven hier bij ons liefst wil zien mislukken.

Juist of onjuist? De verontwaardiging blijft

Bieden beide verhalen dan geen basis voor verontwaardiging? Absoluut. Ofwel zijn ze onjuist en dan moet dat ook duidelijk gemaakt worden. Want zowel aan de ene als aan de andere zijde werden de bestaande clichés weer duchtig bevestigd.

Ofwel, en laten we die optie toch maar voldoende ernstig nemen, kloppen de feiten in beide gevallen en dan moet er worden ingegrepen. Want stuitend zijn die feiten dan onmiskenbaar. Maar laten we daarbij eens van het klassieke patroon afwijken.

Rollen omdraaien

Ik ben kamerlid van N-VA, een partij die naar het schijnt niet erg hoog oploopt met de diversiteit en zich in uiterst-rechts vaarwater zou bevinden. Flauwekul. Maar dat ik een blanke autochtoon ben, kan ik moeilijk ontkennen. Ik hoor dus vooral misbaar te maken over die oververtegenwoordiging van vreemdelingen in de categorie ‘minderjarige criminelen’. Aan de mensen met meer getinte huid of de obligate linkse multiculti’s om de verdediging van Channouf op te nemen. Ik stel voor de rollen om te draaien.

Jan Jambon (N-VA), minister van Binnenlandse Zaken
Jan Jambon (N-VA), minister van Binnenlandse Zaken© Belga

Ik zal aan de minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) in mijn hoedanigheid als Kamerlid een parlementaire vraag stellen om de ware toedracht van het verhaal-Channouf na te gaan én, indien het klopt, passende maatregelen te nemen in overeenstemming met de voor ons heilige beginselen van de rechtsstaat. Want als Channoufs getuigenis klopt, kan ik – hoe blank ik ook ben – ook alleen maar verontwaardigd zijn en eisen dat hier wordt ingegrepen.

Voila, ik maak werk van het ene verhaal. Wie volgt?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content