Honderdtal vrienden en kennissen houden wake voor overleden Jordy

Het doodsprentje van Jordy Brouillard. © Belga

In het stadspark van Ninove zijn een honderdtal mensen samengekomen om een wake te houden voor de 19-jarige Jordy Brouillard die eind augustus van ontbering omkwam in de Gentse Blaarmeersen.

In het stadspark van Ninove zijn zaterdagnamiddag een honderdtal mensen samengekomen om een wake te houden voor de 19-jarige Jordy Brouillard die eind augustus van ontbering omkwam in de Gentse Blaarmeersen.

Het initiatief ging uit van vrienden en kennissen van Jordy, en onder de aanwezigen waren ook familieleden, jeugdhulpverleners, burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) en enkele leden van het schepencollege en de gemeenteraad. Op de wake klonk muziek en er werden teksten voorgelezen. Net als bij de afscheidsplechtigheid donderdag, werden afsluitend witte ballonnen opgelaten.

Jordy Brouillard overleed eind augustus in een tentje op de Gentse Blaarmeersen. Al gauw bleek dat de jongeman een groot deel van zijn jeugd in een instelling had doorgebracht en volgens betrokkenen was hij niet in staat om voor zichzelf te zorgen. Zijn dood leidde tot een maatschappelijk debat over (mogelijke) knelpunten bij de overgang van jeugdhulpverlening naar volwassenenhulpverlening.

“De problematiek heeft de aandacht gekregen die het verdient”, zei burgemeester De Jonge na afloop van de wake. “Ik denk dat dit het begin moet zijn van een grondig debat waarbij jongeren die na hun 18de hun mooie vrijheid tegemoet gaan, op één of andere manier een drempelverlagende hulp moeten krijgen.”

Vlaams parlementslid Freya Van den Bossche (SP.A) lanceerde ondertussen een oproep om de commissie Welzijn vervroegd samen te roepen en kreeg daarbij de steun van coalitiepartners.

10.200 euro opgehaald voor plechtigheid

Nog dit: bijna 400 mensen stortten op acht dagen tijd al ruim 10.200 euro om de uitvaartplechtigheid van afgelopen donderdag te betalen. Wat overblijft wordt aan het begeleidingstehuis Ter Muren (Aalst) geschonken. De crowdfundingsactie wordt zondagavond afgesloten. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content