Hoertje dient klacht in tegen Stevaert

De escortdame die minister van staat Steve Stevaert afperste, heeft een klacht ingediend tegen hem. ‘Dit is te gek voor woorden,’ zegt Stevaert.

Deze zomer lekte uit dat Steve Stevaert door een hoertje gechanteerd werd met een intiem filmpje. Hij zou haar in het Brusselse nachtleven hebben leren kennen via een bevriende advocaat.

De vrouw en haar entourage eisten meerdere keren geld. Voor zover bekend betaalde Stevaert minstens 10.000 euro vooraleer hij naar de politie stapte.

De vrouw heeft nu op haar beurt een strafklacht tegen Stevert ingediend wegens laster en aanzetten tot ontucht. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De Marokkaanse vrouw ontkent dat zij het filmpje, dat de politie

nog niet te zien heeft gekregen, gemaakt zou hebben. “Ik heb die

beelden zelf ook nooit gezien. Ik heb ook geen weet van chantage tegen Steve”, luidt het.

‘Dit is grotesk en complete onzin,’ zegt advocaat Jean-Philippe Mayence die optreedt voor Stevaert. ‘Te gek voor woorden’

De advocaat ontkent ook dat Stevaert destijds een klacht heeft ingediend bij de onderzoeksrechter. ‘Hij heeft aan de politie verklaard dat hij bedreigd werd en dat hij bang was. Punt. En nu gaat die mevrouw wel een klacht indienen. Dit houdt geen steek.’

Het Laatste Nieuws citeert een insider die zegt dat het ‘de wereld op zijn kop is’. Stevaert zegt dat hij er zelf ‘geen enkele zinnige commentaar’ op kan geven. Volgens de krant is de voormalige toppoliticus nog altijd doodziek van het hele verhaal. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content