Hilariteit op begrafenis Nancy Reagan: ‘Hij heeft nooit geweten dat zij het was die hem kuste’ (video)

Patti Davis haalt grappige herinneringen op aan haar moeder Nancy Reagan, begraven op vrijdag 11 maart 2016. © Fox News
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Adjunct-hoofdredacteur Knack

Op de begrafenis van Nancy Reagan, weduwe van voormalig Amerikaans president Ronald Reagan, bracht de dochter van het paar de rouwenden aan het lachen met grappige anekdotes.

Nancy Reagan is vrijdag begraven bij haar echtgenoot, ex-president Ronald Reagan, in Californië. Dat gebeurde in de aanwezigheid van talrijke hoogwaardigheidsbekleders en vrienden, onder wie ex-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, de huidige first lady Michelle Obama en popicoon uit de jaren tachtig Mr T.

Ronald en Nancy Reagan
Ronald en Nancy Reagan© Belga

In de negentig minuten durende ceremonie in de Ronald Reagan National Library in Simi Valley, Californië, vierden familie en vrienden het leven van de vrouw, die door haar man een “pee-wee powerhouse” werd genoemd.

Reagan overleed zondag op 94-jarige leeftijd in haar woning in Los Angeles. Op de gastenlijst stonden meer dan duizend vrienden en kennissen van Reagan. Zowel leden van de presidentiële families, zoals Clinton, Obama, George W. en Laura Bush, Rosalynn Carter en Caroline Kennedy, als sterren uit de film- en muziekwereld, zoals acteurs Tom Selleck, Anjelica Huston en John Stamis, Beach Boys-zanger Mike Love en ex-gouverneur van Californië en actieheld Arnold Schwarzenegger tekenden present.

Nancy Reagan
Nancy Reagan© Reuters

Vrienden en familie noemden Reagan dan weer een krachtige persoon op zichzelf, die erg toegewijd was aan haar echtgenoot. Duizenden mensen bezochten woensdag en donderdag de Reagan Library om de vroegere first lady een laatste groet te brengen. De ceremonie, die Reagan naar verluidt grotendeels zelf plande, focuste voornamelijk op de relatie van 52 jaar met haar echtgenoot. James Baker, de minister van Buitenlandse Zaken onder Reagan, zei dat “Ronald en Nancy gedefinieerd werden door hun liefde voor elkaar. Ze waren bijna een en dezelfde persoon”.

Dochter Patti Davis bracht de aanwezige rouwenden aan het lachen met enkele ontroerende anekdotes. In onderstaande fragment van Fox News vertelt ze hoe haar moeder een hilarische grap uithaalde met haar vader:

Watch Patti Davis describe an adorable and laugh-out-loud moment between her parents, Nancy and Ronald:

Geplaatst door Fox News op vrijdag 11 maart 2016

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content