Katrin Swartenbroux

Het sneeuwt: 10 redenen om vandaag niet uit uw bed te komen

Katrin Swartenbroux Chef Lifestyle KnackWeekend.be

Als het Vlaams Verkeerscentrum en Frank Deboosere zeggen dat je vandaag beter thuis blijft omdat er sneeuw valt, dan zoeken wij tien argumenten om hun oproep te steunen.

1. Omdat Frank het zegt

Frank Deboosere en het Vlaams Verkeerscentrum raden mensen aan om zich pas na de spits op de baan te begeven. Aangezien Frank Deboosere allicht de enige man is die daadwerkelijk iets zal begrijpen van de voorspelde zonnevlammen op 21 december lijkt het ons raadzaam naar hem te luisteren. Altijd.

2. Omdat het vrijdag is

De week is immers al lang genoeg geweest. Zo heeft u een dagje extra om uzelf lam te klikken op populaire youtubefilmpjes van dansende katten, om u nadien af te vragen waar uw tijd in godesnaam toch is heengegaan.

3. Omdat u niet op uw bek wil gaan Of u zich nu te poot, te pedalo of te Pirelli naar uw werk verplaatst: wanneer men waarschuwt voor gladde wegen is iedereen de pineut. Patsboem op uw kont of pardoes op uw neus; Zij Die Elegant Op Haar Doos Ging is een al even grote mythe als het vermaledijde eenhoornhol van koning Tongmyong

4. Omdat u uw schoenen niet wil ruïneren Wie sneeuw zegt, zegt strooizout, en dat maakt nu eenmaal kringen op uw trendy velours stappers, waarvan u in de eerste plaats al wìst dat ze te duur waren voor wat ze zijn!

5. Omdat u niet wil verzeild geraken in het sneeuwballengevecht van de buurjongens

Sneeuw is allicht het enige sneeuwverschijnsel dat onze primaatreflexen triggert. U kan klagen dat die sneeuwballen veeleer ijsballen zijn, maar weet dat onze voorouders met uitwerpselen smeten.

6. Omdat u uw diepgewortelde misantroop niet wil wakkermaken door uzelf vrijwillig te laten omringen door pie-pa-paniekpendelaars.

We leven nu eenmaal in het soort land waar alles lam ligt bij tien centimeter sneeuw. Treinen zullen trager rijden, treinen zullen vertraagd zijn en u weet zelf wat voor reacties dat met zich mee zal brengen.

7. Omdat uw dekbedovertrek beter bij uw teint past dan uw bureaubladachtergrond

Die-laatste-martini-was-er-teveel-aan-beige is nu eenmaal vergevingsgezinder dan Windows-blauw

8. Omdat u allicht verkouden zal worden

En wie verkouden is, wordt sneller ziek, en wie ziek is kan niet gaan werken. Voor meer dan één dag. Productief? Wij dachten van niet.

9. Omdat de gepaste kleding voor zulke situaties verwerpelijk is

U wil toch niet met een thermische onderbroek naar uw after-work drink gaan veronderstellen we?

10. Omdat het sneeuwt

Het sneeuwt verdorie! Sneeuw! En wind! Dat hebben ze nog nergens anders meegemaakt!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content