Help, mijn huis staat in brand!

Maak regelmatig samen met uw verzekeraar een stand van zaken op wat uw dekkingen betreft en vermijd zo onaangename verrassingen bij schade.

Wie heeft nooit de bedenking gemaakt dat het alleen om geldgewin draait wanneer de verzekeraar de kosten niet wilde terugbetalen ten gevolge van waterschade of wanneer de jongste zijn bril heeft stukgemaakt terwijl de verzekeraar gezegd had niet meer te zullen tussenkomen voor reparaties ten gevolge van zijn onbezonnen streken?

Waarom geen beroep doen op een verzekeringsmakelaar, om te beginnen om u het leven gemakkelijker te maken, maar vooral om uw belangen te verdedigen. Hij zal niet alleen samen met u een stand van zaken opmaken van uw huidige dekkingen, maar ook uw situatie in kaart brengen. Wie heeft immers nooit de indruk gehad meermaals verzekerd te zijn voor hetzelfde risico, zonder ooit de moed bijeen geraapt te hebben om alle verzekeringspolissen van naaldje tot draadje uit te pluizen?

Analyse, raad en oplossing

De makelaar is meer dan alleen maar een verkoper, hij speelt drie verschillende rollen: “Om te beginnen, helpt hij om de risico’s te analyseren die zijn cliënt loopt. Op basis van die analyse zal hij vervolgens raad geven en proberen de oplossing te vinden die het best aansluit bij de vraag van de cliënt. Ten slotte verdedigt hij de belangen van zijn cliënt bij elke gelegenheid, meer in het bijzonder bij de regeling van schadegevallen”, legt Feihle Grégory uit, een makelaar erkend door de CBFA.

Door een beroep te doen op de diensten van een makelaar, zal u besparen op tijd en op geld omdat:

– u in plaats van zelf langs te gaan bij alle verzekeringsmaatschappijen om de beste verhouding premie/risicodekking te vinden, u die opdracht delegeert aan een specialist;

– de makelaar een tussenpersoon is tussen uzelf en de verzekeringsmaatschappijen, die zal waken over de verdediging van uw rechten;

– hij voor u de kleine lettertjes in de verzekeringspolissen zal vertalen om zo onaangename verrassingen te vermijden;

– hij uw belangen zal verdedigen bij een schadegeval.

Aan die dienstverlening hangt uiteraard een prijskaartje. Vanaf het moment dat hij u geld laat verdienen door die verzekeringen uit te kiezen met de beste prijs voor de gewenste dekking en u zich minder zorgen moet maken, is die uitgave echter snel terugverdiend.

Wat kost het?

“We zouden graag ‘niets’ antwoorden!”, zegt onze verzekeringsmakelaar.

Een makelaar wordt vergoed via commissies. Het zijn de verzekeringsmaatschappijen die de makelaars betalen in functie van het aanbrengen van nieuwe contracten. De commissie is inbegrepen in de premie die de cliënt betaalt. Telkens wanneer de cliënt een premie betaalt aan de verzekeringsmaatschappij, is een percentage daarvan bestemd voor de makelaar die de producten van de maatschappij commercialiseert. De commissie wordt maar betaald wanneer het contract getekend is en de premie betaald werd.

Aangezien elke verzekerde een geval apart is, raden we u aan om contact op te nemen met uw makelaar om de kostprijs van een verzekering te weten te komen.

Karine Huet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content