Handlanger Abdeslam geïdentificeerd als Najim Laachroui

Najim Laachraoui gebruikte een valse naam © /

De verdachte met de valse naam ‘Soufiane Kayal’, voor wie een nieuw opsporingsbericht is verspreid, is geïdentificeerd als Najim Laachroui. Dat meldt het federaal parket.

De terreurverdachte die tot nog toe gezocht werd onder de valse naam Soufiane Kayal, is geïdentificeerd als Najim Laachroui, een 24-jarige man die in februari 2013 naar Syrië was vertrokken. Dat meldt het federaal parket. DNA van de man werd aangetroffen in een ‘safehouse’ van de terroristen in het Naamse Auvelais en in een flat in de Henri Bergéstraat in Schaarbeek, waar ook sporen van Salah Abdeslam en resten van explosieven werden gevonden. Het federaal parket lanceert nu een nieuw opsporingsbericht voor de man.

Dat federaal parket had op 4 december al een opsporingsbericht verspreid voor Soufiane Kayal en een tweede man, Samir Bouzid. Die waren op 9 september in Hongarije gecontroleerd in het gezelschap van Salah Abdeslam en gebruikten toen valse Belgische identiteitskaarten, met de namen Samir Bouzid en Soufiane Kayal.

Abdelhamid Abaaoud

Met de valse naam Soufiane Kayal werd het safehouse in Auvelais gehuurd, terwijl de valse identiteitskaart van Samir Bouzid op 17 november, 4 dagen na de aanslagen, om 18 uur in het Brusselse gebruikt werd om met Western Union 750 euro over te maken aan Hasna Ait Boulahcen, de nicht van Abdelhamid Abaaoud.

Abaaoud en Ait Boulahcen stierven bij de politie-operatie in Saint-Denis. Samir Bouzid werd vorige week geïdentificeerd als Mohamed Belkaïd, de 35-jarige Algerijn die dinsdag werd neergeschoten in Vorst. Nu is ook Soufiane Kayal geïdentificeerd.

“Het onderzoek heeft aangetoond dat de genaamde Soufiane Kayal kan geïdentificeerd worden als Najim Laachroui, geboren op 18 mei 1991, die in februari 2013 naar Syrië vertrokken was”, meldt het federaal parket. “In de woning te Auvelais en in de woning gelegen te Schaarbeek, rue Henri Berger, die werden gebruikt door de terroristische groep, werd DNA gevonden van Laachroui.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content