Grootste touroperator van België failliet

De Brusselse rechtbank van koophandel heeft het faillissement van Best Tours donderdag uitgesproken.

De Brusselse rechtbank van koophandel heeft donderdag het faillissement van Best Tours uitgesproken. De touroperator had woensdag bekendgemaakt dat het een faillissement zou aanvragen. In totaal zijn 5.600 reizigers betrokken. Zij kunnen rekenen op het Garantiefonds Reizen.

Best Tours is degrootste onafhankelijke touroperator van België. De rechtbank stelde een curator aan. Het personeel blijft intussen aan de slag. Het hoofdkantoor in België telt 35 werknemers en in het buitenland zijn nog een vijftiental mensen werkzaam.

‘Het geld is op’, zo had de woordvoerder woensdag gezegd. Best Tours, dat gespecialiseerd is in verre reizen, werd volgens hem geconfronteerd met een opeenstapeling van moeilijkheden.

‘De sector heeft het al twee jaar hard te verduren en de markt herstelt niet zo snel als verhoopt’, zo luidde het. Ook de IJslandse aswolk, de problemen in Thailand en de Mexicaanse griep werden aangehaald.

In totaal zijn 5.600 reizigers betrokken. Het gaat om reizigers die op vakantie zijn, op vakantie gaan vertrekken of die een voorschot hebben betaald voor een latere reis. De touroperator verzekert dat het garantiefonds reizen zorgt voor de uitvoering van alle reizen.

Het zou de bedoeling zijn via een overnameprocedure de activiteiten voort te zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content