Groen: ‘vijf jaar snoeien en iedereen laten bloeden’

© Belga

Groen wil inzage krijgen in de besparingsnota van de regering Bourgeois I. De partij heeft de voorzitter van het Vlaams parlement, Jan Peumans (N-VA), gevraagd om het parlement bijeen te roepen. ‘De Vlaamse regering biedt geen duidelijkheid’, meent Björn Rzoska, fractieleider van Groen in het Vlaams Parlement.

Met de besparingsmaatregelen van de nieuwe Vlaamse regering die in verschillende Vlaamse kranten zijn verschenen, komt voor Groen de aap uit de mouw. ‘Wat we al vreesden, komt nu naar buiten. De gezinnen zullen de factuur mogen betalen’, zegt Björn Rzoska, fractieleider van Groen in het Vlaams parlement. Hij heeft aan de voorzitter van het Vlaams parlement, Jan Peumans (N-VA), gevraagd om het parlement bijeen te roepen zodat ze zich over de financiële nota achter het regeerakkoord kunnen buigen.

Rzoska vraagt zich af waar de duidelijkheid bij Bourgeois I eigenlijk blijft. ‘Ze deden ons geloven dat vertrouwen begint bij duidelijkheid. Maar de nieuwe Vlaamse regering negeert die duidelijkheid. Daarom willen we inzage krijgen in de besparingsnota van de regering-Bourgeois.’

Voor de Vlaamse fractieleider is het nu wel duidelijk dat de slogan van Bourgeois I niet langer van toepassing is. ‘Deze cijfers tonen aan dat het niet ’twee jaar snoeien om daarna te groeien’ wordt. Maar wel ‘vijf jaar snoeien en iedereen laten bloeden”, aldus Rzoska. Volgens De Morgen zal de nieuwe Vlaamse regering 8 miljard euro besparen tijdens de komende legislatuur. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content