Groen: ‘SP.A en Open VLD hebben voorakkoord in Brussel’

Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Adjunct-hoofdredacteur Knack

Open VLD en SP.A hebben een voorakkoord gesloten voor de Brusselse gewestverkiezingen van 2014. Dat zegt Brussels staatssecretaris Bruno De Lille (Groen).

Open VLD en SP.A hebben een voorakkoord gesloten voor de Brusselse gewestverkiezingen van 2014. Dat zegt Brussels staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) aan brusselnieuws.be. ‘Niet aan de orde’, reageren de Vlaamse socialisten. ‘Wie koorts heeft ijlt. Dus verder geen commentaar’, aldus Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD).

‘Het gaat niet om een hypothese, maar over informatie die ik zowel krijg van mensen van SP.A als van Open VLD’, zegt De Lille. ‘Ik hoor dat er ook echt een notaris aan te pas is gekomen. Tel daarbij de erg joviale manier waarmee (Vlaams minister) Pascal Smet en Guy Vanhengel de laatste tijd met elkaar omgaan en het is wel duidelijk’.

‘Dit soort dingen is niet aan de orde. We moeten nu vooral zien dat we een goed beleid voeren, er is nog werk genoeg’, klinkt het bij de Brusselse SP.A-leiding.

Vanhengel: ‘Zou graag hebben dat collega’s zich ook op dossiers concentreren’

‘Indien ik mij nu reeds moet bezig houden met de roddels, speculaties, ballonnetjes, leugentjes om bestwil of om reactie uit te lokken, dan heb ik geen tijd meer over om de begroting in evenwicht te brengen, scholen te bouwen, de grote gewestelijke dossiers op het spoor te houden’, luidt het dan weer bij Vanhengel.

‘Ik zou graag hebben dat de collega-regeringsleden zich overigens ook op hun dossiers en werk zouden concentreren en zich nog niet laten overmannen door verkiezingskoorts’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content