Groen niet gediend met ‘survival of the fittest’ in cultuur en media

Vlaams minister van Brussel, Cultuur, Media en Jeugd Sven Gatz (Open VLD). © BELGA

Dat Vlaams minister van Cultuur en Media Sven Gatz (Open VLD) het op de VRT over de ‘survival of the fittest’ had, zet kwaad bloed bij Groen. De partij wil dat de minister snel uitleg geeft over de besparingen in de cultuur- en mediasector.

Oppositiepartij Groen wil dat minister van Cultuur en Media Sven Gatz (Open VLD) snel tekst en uitleg komt geven over de besparingen in de cultuur- en mediasector. Vlaams parlementslid Bart Caron wil als voorzitter van de bevoegde commissie graag een vervroegde commissievergadering organiseren. Intussen is men bij Groen scherp voor enkele uitspraken van Gatz over de besparingen.

‘Survival of the fittest’

De uitspraken van Gatz in een VRT-radioprogramma zetten kwaad bloed bij Groen. De minister had het daarbij namelijk over de ‘survival of the fittest’.

“Dat is Darwinisme als de hardere vorm van liberalisme. Blijkbaar zijn N-VA, Open VLD en CD&V het eens geworden over wat voor hen de norm is. En iedereen die door een tegenvaller in de problemen komt, wordt dan denigrerend bestempeld als ‘zwakkere’. Groen verzet zich tegen zo’n denkkader”, zegt Björn Rzoska, fractieleider van Groen in het Vlaams Parlement. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content