Groen krijgt allicht vrouwelijke voorzitter

© Belga

De nieuwe voorzitter van Groen wordt zo goed als zeker een vrouw. Voorlopig stelden enkel Elke Van den Brandt en Meyrem Almaci zich kandidaat voor het voorzitterschap. Midden november geeft huidig voorzitter Wouter Van Besien de fakkel door

Het ziet er sterk naar uit dat – vijf jaar na Mieke Vogels – weer een vrouw aan het roer komt bij Groen. Voorlopig liggen er twee kandidaturen op tafel voor het voorzitterschap. Vlaams Parlementslid Elke Van den Brandt stelt zich samen met Kamerlid Wouter De Vriendt, als ondervoorzitter, kandidaat. Ook Kamerlid Meyrem Almaci ziet het voorzitterschap zitten. Haar running mate is Jeremie Vaneeckhout, schepen in Anzegem.

Zij zijn voorlopig de enige kandidaten. Wie zich nog kandidaat wil stellen, moet zich haasten. De deadline verstrijkt vandaag/donderdag om middernacht. Daags nadien geeft de partij een persconferentie met de verschillende kandidaten.

Eind augustus kondigde Wouter Van Besien aan dat hij zou stoppen als voorzitter van Groen. Midden november geeft hij de voorzittersfakkel door. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content