Groen en SP.A trekken in Berchem samen naar de kiezer

© Belga

In Antwerpen lopen de wegen van Groen en SP.A dan wel uit elkaar, maar in het district Berchem wordt de gezamenlijke lijst van de vorige verkiezingen gewoon verdergezet.

In het Antwerpse district Berchem trekken Groen en sp.a in oktober opnieuw samen naar de kiezer. Lijsttrekker wordt Freya Piryns (Groen), op de tweede plaats komt Erkan Ozturk (sp.a). ‘Deze lijst is een verderzetting van de goede samenwerking die we de afgelopen zes jaar hebben opgebouwd’, zegt Piryns. De prioriteiten voor de lijst worden mobiliteit, participatie en samenleven.

Het district wordt nu bestuurd door een coalitie van N-VA, Open Vld en CD&V. ‘Het zogenaamde Berchem-model bestaat ondanks het huidige bestuur’, zeggen Piryns en Ozturk. ‘Wij willen verder gaan en een schepen van Samenleven benoemen die bestaande initiatieven verder uitbouwt. Het Berchem-model kan nog beter.’

In Antwerpen was aanvankelijk ook een gezamenlijke lijst van sp.a en Groen samengesteld, onder de noemer Samen. Maar Groen trok zich terug nadat in de media berichten waren opgedoken over hoe plaatselijk sp.a-voorzitter Tom Meeuws bij De Lijn herhaaldelijk zijn bevoegdheid zou hebben overschreden bij grote financiële uitgaven.

Partner Content